FORSIDE ARTISTER BILLETTER OM MOLDEJAZZ PRESSE FUNKSJONÆR KONTAKT OSS SØK STORYVILLE JAZZ CLUB
Kristin Asbjørnsen tilbake på Moldejazz!
Kristin Asbjørnsen kommer tilbake til Molde Domkirke, nå med prosjektet ”The Night Shines like the day”. Crimetime Orchestra gjør en konsert i Norge i år og det skjer i Molde. På Reknes blir det fire spennende konserter; IPA, den legendariske trommeslageren Han Bennink kan oppleves både solo og i duo med Frode Gjerstad, Tony Malaby har satt sammen et nytt band med Gerald Cleaver og to bassister – Ingebrigt Håker Flaten og Eivind Opsvik. Ingebrigt Håker Flaten og Håkon Kornstad framfører materiale fra sin kritikerroste plate ”Elise” i kapellet på Romsdalmuseet. I samarbeid med vår nye hovedsponsor ISTAD, presenterer vi Break of Day in Molde i Reknesparken, denne gangen med Arve Henriksen i front for et band satt sammen for anledningen.

kristin_asbjoernsen.jpg

KRISTIN ASBJØRNSEN
I 2006 sang hun negro spirituals under Moldejazz med et repertoar som sendte frysninger nedover ryggen på samtlige publikummere i domkirken. I år er Kristin Asbjørnsen tilbake samme sted, med sitt strålende prosjekt ”The Night shines like the Day”. Med kremen av norske jazzmusikere i ryggen har hun kombinert et knippe vare og sårbare tekster med utsøkte melodilinjer og intelligente arrangement. Neddempet og tidvis nesten romantisk i uttrykket, men også med røffere partier et sted imellom tradisjonell jazz, soul, afrikansk musikk og det litt mer abstrakte World Music-begrepet. For sine musikalske ungdomsår i Krøyt og Dadafon har Kristin Asbjørnsen så absolutt ikke glemt: Dette er fremdeles en energibunt av en artist som krever det ypperste av både seg selv og sine medmusikere – på hver eneste opptreden. Eller som det står i anmeldelsen fra en av hennes siste konserter: ”Formen i gospeltradisjonen og afrikansk rytmikk handler om å tro og om å be sin egen personlige bønn. Om ydmykhet, glede, savn og andre sterke følelser. Det var ikke vanskelig å se eller høre i applausen at publikum som kom for å se Kristin Asbjørnsen var helt bergtatt av det denne lille rødhårete kjempestemmen prøver å formidle.”

Kristin Asbjørnsen  - vokal, Tord Gustavsen – piano, Olav Torget – gitar, Svante Henryson – cello, Jostein Ansnes – lap steel, Knut Aalefjær – perkusjon.

Molde Domkirke – onsdag 15. Juli kl 18.00CRIMETIME ORCHESTRA
Crimetime Orchestra ble startet i 2002 av Jon Klette, Bugge Wesseltoft og Vidar Johansen som et mini-storband/frijazz-prosjekt rundt den legendariske bassisten Bjørnar Andresen som dessverre gikk bort i 2004.  Dette er et slags all star-band med mange av de mest spennende og innovative jazzmusikere i Norge i dag! Konserten tar utgangspunkt i Crimetime Orchestras repertoar med musikk skrevet i samarbeid mellom Jon Klette og Vidar Johansen, samt bidrag fra andre bandmedlemmer. Dette blir en eksplosiv konsert med en blanding av moderne elementer fra samtidsmusikk og elektrisk frijazz. Musikken vil veksle mellom det styggpene og det vakre, fra bråkete friimprovisasjon til groovy spacefunk. Dette blir Miles Davis’s  Bitches Brew møter Stockhausen møter Sun Ra.

Crimetime Orchestra spiller én konsert i Norge i år – det skjer i Molde!

Sjur Miljeteig  trp, Øyvind Brekke trb, Hild Sofie Tafjord horn , Jon Klette, Vidar Johansen, Gisle Johnsen og Kjetil Møster saxofoner, Stian Westerhus gitar, Bugge Wesseltoft keyb, Ingebrigt Håker Flaten og Mats Eilertsen bass, Paal Nilssen Love og Per Oddvar Johansen trommer.
 
Bandet erstatter Bobo Stenson Trio som dessverre har måttet avlyse.

Kulturhuset lørdag 18. Juli kl 18.00
 
 

BREAK OF DAY IN MOLDE - MED ARVE HENRIKSEN, JON BALKE, TERJE ISUNGSET, SVANTE HENRYSON, THERESE SKAUGE
Inspirert av låten «Break of Day In Molde» gjennomførte vi en gratis morgengrykonsert i Reknesparken i 2008 i samarbeid med Istad. Det ble en suksess vi ikke hadde våget å drømme om, derfor gjentar vi prosjektet, men i år i ny drakt.
  er det Artist in Residence Arve Henriksen som har satt sammen et band av personlige favoritter. Kunstnere som han har jobbet sammen med i ulike sammenhenger tidligere. Jon Balke er har i en årrekke vært en av våre mest framtredende pianister og komponister. Senest med det store prosjektet ”Siwan”. Konserten vil ta utgangspunkt i Jon sitt rikholdige repertoar med vekt på de vakre og sangbare temaene og vi vil ganske sikkert streife innom ”Ida Lupino” som er temaet fra Break of day in Molde. Den svenske cellisten Svante Henryson er en svært allsidig musiker. Han har vært solokontrabassist i Oslo Filharmoniske Orkester og spilt med Anne Sofie von Otter, spilt rock med Yngwie Malmsteen og Elvis Costello og jazz med Jon Balke og Kristin Asbjørnsen. Perkusjonisten Terje Isungset gjorde seg først bemerket i jazzmiljøet i Bergen på 80- tallet og har etter hvert utviklet en svært personlig stil der han kombinerer tradisjonelle slagverksinstrumenter med bukkehorn, munnharpe, tre, stein og is. Isungset jobber for tiden mest internasjonalt som soloartist eller i samarbeid med ulike musikere. Nylig har han hatt stor suksess under festspillene i Bergen. Sist men ikke minst har vi Therese Skauge, en av våre fremste samtidsdansere med lang fartstid i danseensemblet Carte Blanche. Skauge har en helt særegen kraft og en uvanlig formidlingsevne, noe hun har vist i alle forestillinger hun har vært med i. Hun ble tildelt kritikerprisen 2004 for prestasjonen i "I lie, I speak".
Vi er overbevist om at dette blir en festivalbegivenhet du ikke må gå glipp! De som var der i fjor snakker fortsatt om opplevelsen, så vi regner med at det blir trangt om plassen selv om det skjer samtidig som sola står opp. Vår hovedsponsor og samarbeidspartner for denne konserten,  Istad spanderer kaffe, så ta gjerne med nistekurv og nyt frokosten til musikalsk akkompagnement i verdensklasse!
 
Reknesparken lørdag 18. Juli kl 07.00
 


IPA
IPA består av en del Atomic (Ingebrigt Håker-Flaten og Magnus Broo) og en del Motif (Atle Nymo og Håkon Mjåset Johansen), en kvartett som kom sammen ut fra felles beundring for plata Complete Communion av Don Cherry. Musikken er skrevet av bandets medlemmer og tar utgangspunkt i sterke melodier som framføres i en fri ekspressiv form, med stor energi og i strålende samspill mellom fire sterke stemmer i skandinavisk jazz. Bandets medlemmer er kjent fra samarbeid med musikere som Chick Corea, Pat Metheny og Evan Parker og de har nylig spilt for et fullsatt hus på Nattjazz i Bergen til strålende kritikker.

Magnus Broo trompet, Atle Nymo sax, Ingebrigt Håker Flaten bass, Håkon Mjåset Johansen trommer.

Reknes onsdag 15. Juli kl 14.00 HAN BENNINK & FRODE GJERSTAD og HAN BENNINK – solo
Han Bennink er en av de store nestorene innen europeisk jazz og improvisasjonsmusikk, en uforlignelig trollmann bak trommene. I 1960-årene spilte han med amerikanske navn som Sonny Rollins, Dexter Gordon og Eric Dolphy samtidig som han utforsket nyere europeisk improvisasjonsmusikk sammen med Peter Brötzmann, Derek Bailey og Alexander von Schlippenbach, og andre legender. De siste årene har Bennink også vært involvert i flere samarbeid på tvers av sjangere, deriblant med Sonic Youth. Han Bennink er kjent for sin uortodokse spillestil der absolutt alt kan anses som spillbare instrumenter inkludert akrobatiske øvelser og fysiske krumspring.
Hans formidable kunnskaper om jazztradisjonen og en ustoppelig trang til å utforske, blandet med en god porsjon humor, gjør at Han Bennink har en helt unik posisjon i europeisk musikk. Hans konserter er alltid en utrolig blanding av tradisjon og spontane innfall som gjør at publikum får en sterk opplevelse både gjennom øyne og ører! Dette er musikk som ikke bare appellerer til en smal krets, men til et stort publikum fordi den visuelle biten er så sterk.
I Molde blir det mulig å høre Han Bennink både i en solokonsert og i samspill med Frode Gjerstad.
Frode Gjerstad mottok norsk jazzforums høyeste utmerkelse Buddy prisen tidligere i år. Han har gjennom en årrekke spilt fri musikk. Det første betydningsfulle bandet var DETAIL med John Stevens og Johnny Dyani tidlig på 80- tallet. Siden har det blitt mange samarbeidsprosjekter både med europeiske, afrikanske og amerikanske musikere som Peter Brøtzmann, Derek Bailey, Evan Parker, Louis Moholo, Borah Bergman, William Parker og Hamid Drake. Ingen andre norske musikere har jobbet med denne musikken så lenge og så konsekvent.
Samarbeidet med Han Bennink blir en slags oppsummering av det arbeidet han har gjort gjennom 40 år med brennende interesse for en smal, men vital musikkform.

Reknes torsdag 16. Juli  kl 14.00 Han Bennink/Frode Gjerstad
Reknes fredag 17. Juli  kl 14.00 Han Bennink - solo
 


"Tony Malaby's Double Heart  - Gerald Cleaver, Eivind Opsvik og Ingebrigt Håker Flaten"
Dette er et helt nytt band som spilte sammen for første gang i New York I april og er en konseptuell blanding av Malaby sine to band, ”Exploding Heart” og ”Cello Trio”. Tony Malaby framstår i dag som en av de mest markante saksofonistene i amerikansk jazz, både i egne band og i samarbeid med blant annet Charlie Haden, Paul Motian, Fred Hersh og Mark Helias. I dette nye bandet har han alliert seg med de to av våre fremste bassister Eivind Opsvik og Ingebrigt Håker Flaten, begge har Malaby spilt med i andre sammenhenger. Trommeslager Gerald Cleaver er en av sin generasjons mest benyttede og lovpriste trommeslagere. Gå ikke glipp av muligheten til å høre premieren for dette bandet i Europa!
Tony Malaby -saxofoner, Eivind Opsvik og Ingebrigt Håker Flaten bass, Gerald Cleaver- trommer
 
Reknes lørdag 18. Juli  kl 14.00 
 
 

Ingebrikt Håker Flaten – Håkon Kornstad
Kapellet på Romsdalsmuseet bør skape en perfekt ramme når Ingebrikt Håker Flaten og Håkon Kornstad skal framføre melodiene fra fjorårets plate ”Elise” live. Musikken her er hentet fra reportearet til Ingebrikts bestemor Elise. Det dreier seg om religiøse sanger basert på folketoner, som ble framført av haugianerne på Opdal. Platen som av New York Times er beskrevet som ”en juvel av et album” er en vakker og lavmelt hyllest til denne tradisjonen. Samspillet er intenst og vakkert. Håkon bytter mellom saxofon og flutonette, som er en fløyte med klarinettmunnstykke. At de vever Keith Jarrets ”Death and the Flower” naturlig inn i sammenhengen, viser at god musikk er god musikk, og gode musikere er gode musikere.
 
Kapellet Romsdalsmuseet – tirsdag 14. Juli kl 14.oo
Billettene legges ut for salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no mandag 8. juni.SKRIV UT TIPS EN VENN
Nyheter
Send oss dine Moldejazz-bilder!
Moldejazz feirer snart sin 50. festival i 2010, og i den forbindelse er det planlagt å gi ut en bok med bilder og gode historier fr...
LES MER
Internasjonal trio i Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober
Donny McCaslin Trio (USA) kommer til Molde og Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober kl 20-23. Konserten er et samarbeid mellom St...
LES MER
Shellstipendet til Steinar Raknes
Steinar Raknes fra Midsund er tildelt Shells Jazzstipend for 2009. Stipendet er på 30 000 kroner, og går til utøvere i Møre og Roms...
LES MER
Inntrykk fra festivalens fjerde dag
Klangens mester
Program for Alexandraparken og Rådhusplassen
Inntrykk fra festivalens tredje dag
Jazzfestivalen i gang!
Inntrykk fra festivalens andre dag
Ny panteordning på museet
ARVELYDEN - for første gang i Molde!
Festivalåpner og Rosa bil-aksjon
Velkommen til Jazzcampen!
Kristin Asbjørnsen tilbake på Moldejazz!
Istad AS ny hovedsponsor for Moldejazz!
Nye prosjekt med Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices klare for Moldejazz!
Arve Henriksen og Paal Nilssen-Love nominert til Nordisk Råds Musikkpris
Fikk du ikke billett til Cohens konsert?
MARIANN FAITHFULL PÅ MOLDEJAZZ!
Dagspass i salg nå!
LEONARD COHEN TIL MOLDE!
Jamie Cullum til Moldejazz!
Arve Henriksen - Artist in Residence, og Dag Thoresen - Festivalkunstner på Moldejazz 2009.
Første programslipp for Moldejazz 2009
Månedens anbefaling
JazZtipendiat - Trondheim Jazzorkester
Jazzlogen
Si din mening!
Nyhetsbrev
Lenker
Les eller last ned HOVEDPROGRAM 2009
Les eller last ned REGIONAVIS 2009
Les eller last ned PROGRAM PDF
Generalsponsor Hovedsponsorer Andre sponsorer Samarbeidspartnere
ÅRETS ARTISTER