FORSIDE ARTISTER BILLETTER OM MOLDEJAZZ PRESSE FUNKSJONÆR KONTAKT OSS SØK STORYVILLE JAZZ CLUB

Nye prosjekt med Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices klare for Moldejazz!JazZtipendiat Kim Myhr har skrevet ny musikk for en spennende versjon av Trondheim Jazzorkester. Tre av skandinavias mest spennende improvisasjonsmusikere har utviklet prosjektet ”Improvoicing” sammen med Trondheim Voices. Den nye ”Blue Note” stjerna Priscilla Ahn, innleder ei spennende rekke klubbnetter på Kulturhuset der ”Low Frequency in Stereo” slår seg sammen med kraftsaxofonist Kjetil Møster. Jarle Bernhoft stiller med fult band, engelske DJ Food er tilbake i Molde, mens Nicola Conte tar med seg sin latininspirerte klubbjazz til Norge for første gang. I Alexandraparken spiller Reidar Larsen, Fanfare Ciocarlia og Red Hot to kvelder hver. 

KIM MYHR OG TRONDHEIM JAZZORKESTER
I snart et år har årets JazZtipendiat-gitaristen Kim Myhr, jobbet med et bestillingsverk for sin versjon av Trondheim Jazzorkester, denne gang med tolv musikere. Kim arbeider med kammer- og improvisasjonsmusikk som lever på et ”lavt lydnivå”, og i et intervju med Ballade sier Kim Myhr ”Jeg synes det ville vært veldig kunstig hvis jeg skulle presset et partitur på musikerne. Det viktige for meg er å få bruke dem på den måten de er best, og de må få ta sine egne valg. Utfordringen er å få deres valg, og deres identitet, til å passe inn kollektivt. Jeg har skrevet fragmenter og figurer som orkesteret skal jobbe med, men er veldig bestemt på at de kollektive løsningene og mulighetene for spontan interaksjon skal sitte i førersetet.” Garantert annerledes og garantert spennende!


Trondheim Voices og Mazur/Gustafsson/Balke : Improvoicing
3 av våre mest spennende nordiske improvisatører Mats Gustafsson, (Sverige) Jon Balke (Norge) og Marilyn Mazur (Danmark) lager musikk for og med 8 norske profilerte vokalimprovisatører!

Trondheim Voices er et vokalensemble bestående av profilerte, profesjonelle jazz-sangere med tilknytning til Trondheim. Gjennom en rekke prosjekter siden 2001 har dette unike og nyskapende ensemblet gjort seg bemerket både regionalt og nasjonalt i det Norske musikkliv.

Komponistene Gustafsson, Balke og Mazur fremstår alle som unike, personlige stemmer i den skandinaviske improvisasjonsmusikken, både som komponister og utøvere. På denne konserten har de bidratt med hvert sitt verk for og med sangerne, og det knyttes stor spenning til å få høre (og se) hvordan de på sine forskjellige måter vil bruke dette unike ensemblet i sin musikk….

 

Priscilla Ahn

Etter at Priscilla Ahn fullførte high school, ønsket hun å studere musikk på college. I forbindelse med audition fikk hun et uventet råd fra en av lærerne: ”Sats på en karriere som songwriter, mens du ennå er ung. College kan du ta senere, hvis du må.” Hun fulgte rådet, pakket gitarkoffertene sine og dro fra Pennsylvania til Los Angeles. Her ble hun oppdaget av Blue Note, og i fjor kom debutalbumet hennes ”A Good Day” ut på det nå 70 år gamle velrennomerte plateselskapet. Hun skriver melodiøse vakre sanger, spiller og synger mykt og innsmigrende. Når hun har konserter tar hun opp sine egne bakgrunnsvokaler og spiller dem igjen i looper, mens hun framfører låtene.  Det blir nok ”en god dag” når Priscilla Ahn kommer til Molde.


The Low Frequency in Stereo m/Kjetil Møster

Ørkenrockens konger møter jazzens ener! The Low Frequency in Stereo fra Haugesund er et av Norges tøffeste postrock band, og har de siste årene spilt over 200 konserter verden rundt. I Molde møter de saksofonisten Kjetil Møster, og vi tror denne kombinasjonen kommer til å gi deg en heftig konsertopplevelse av de sjeldne.

 

JARLE BERNHOFT

Med solodebuten ”Ceramik City Chronicles” i 2008 står Jarle Bernhoft frem som Norges nye soulprins. Hans vokal spenner over et stort spekter og fraseringene er så ektefølte at man tror mannen på hvert ord han synger. Inspirert av soulstorheter som Stevie Wonder, Curtis Mayfield og Otis Redding presenterer Bernhoft selvskrevne låter som fungerer like godt i lavmælt soloformat eller, som når han kommer til Moldejazz, tråkker til med sitt 8 mann store band.

 

Nicola Conte

Italienske Nicola Conte er et kjent navn innen klubbjazzen. Som produsent, komponist, gitarist og dj har han gitt ut flere kritikerroste plater, blant annet på Blue Note Records. Til Molde kommer han med fullt liveband, hvor han selv trakterer gitaren. Musikken kan beskrives som akustisk klubbmusikk med sterke røtter til jazz, bossa nova, fusion, brazillian beats og klassisk italiensk filmmusikk. Likte du Little Louie Vega så vil du elske Nicola Conte!

 

Reidar Larsen

Moldejazz åpner nytt nattkonserttilbud i Alexandraparken med Norges ukronede blueskonge, ”Mr. Blues himself” Reidar Larsen. 14 plater etter solodebuten ”I’m a Bluesman” i 1982 er han en bauta i norsk musikkliv. Sammen med sitt faste band The Storytellers leverer Larsen en miks av boogie woogie-piano, blues, soul og rock som det slår gnister av. Med sin karakteristiske raspende stemme, store innlevelse og humoristiske kommunikasjon river Larsen tak i publikum fra første note. Bli revet med du også!

FANFARE CIOCARLIA
Balkanmusikk har fått en utrolig popularitet i hele Europa de siste årene. I bresjen for denne bølgen står Fanfare Ciocarlia fra Romania, som er regnet for å være det mest betydningsfulle av alle balkanbrassband, og det tøffeste live-bandet! Med 9 blåsere på scenen i Molde garanterer de full trøkk!

Red Hot
Med et liverykte like rødglødende som navnet er det duket for gjenhør med hjemmefavorittene Red Hot. Knut Marius Djupviks vokale raid på toppen av et solid trøkk fra rytmeseksjonen ledet av Kristoffer Tokle kan best beskrives ved analogier til MFKs solide sesongåpning. Het kandidat til tittelen Moldes partyband nr 1!Billettene legges ut for salg via Posten, Billettservice
tlf 815 33 133,
www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra fredag 15. mai kl 09:00.

Fra før er det klart at Arve Henriksen er Artist in Residence, og at Leonard Cohen, Jamie Cullum, Raphael Saadiq, Melody Gardot, Cecil Taylor, Joshua Redman Trio, Jaga Jazzist, Atomic, Otomo Yoshihide, Tomasz Stanko - Nordic Quintet, Mingus Dynasty, Bugge Wesseltoft, Mathias Eick Quartet, Marilyn Crispell, Maria Kannegaard, Zoe Rahman, Mary Halvorson Trio, Joelle Leandre & Maja Ratkje, Eivind Opsvik - Overseas, Huntsville, Madcon, Timbuktu, Raphael Saadiq og Jamie Cullum.  med flere spiller på Moldejazz i sommer.

SKRIV UT TIPS EN VENN
Nyheter
Send oss dine Moldejazz-bilder!
Moldejazz feirer snart sin 50. festival i 2010, og i den forbindelse er det planlagt å gi ut en bok med bilder og gode historier fr...
LES MER
Internasjonal trio i Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober
Donny McCaslin Trio (USA) kommer til Molde og Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober kl 20-23. Konserten er et samarbeid mellom St...
LES MER
Shellstipendet til Steinar Raknes
Steinar Raknes fra Midsund er tildelt Shells Jazzstipend for 2009. Stipendet er på 30 000 kroner, og går til utøvere i Møre og Roms...
LES MER
Inntrykk fra festivalens fjerde dag
Klangens mester
Program for Alexandraparken og Rådhusplassen
Inntrykk fra festivalens tredje dag
Jazzfestivalen i gang!
Inntrykk fra festivalens andre dag
Ny panteordning på museet
ARVELYDEN - for første gang i Molde!
Festivalåpner og Rosa bil-aksjon
Velkommen til Jazzcampen!
Kristin Asbjørnsen tilbake på Moldejazz!
Istad AS ny hovedsponsor for Moldejazz!
Nye prosjekt med Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices klare for Moldejazz!
Arve Henriksen og Paal Nilssen-Love nominert til Nordisk Råds Musikkpris
Fikk du ikke billett til Cohens konsert?
MARIANN FAITHFULL PÅ MOLDEJAZZ!
Dagspass i salg nå!
LEONARD COHEN TIL MOLDE!
Jamie Cullum til Moldejazz!
Arve Henriksen - Artist in Residence, og Dag Thoresen - Festivalkunstner på Moldejazz 2009.
Første programslipp for Moldejazz 2009
Månedens anbefaling
JazZtipendiat - Trondheim Jazzorkester
Jazzlogen
Si din mening!
Nyhetsbrev
Lenker
Les eller last ned HOVEDPROGRAM 2009
Les eller last ned REGIONAVIS 2009
Les eller last ned PROGRAM PDF
Generalsponsor Hovedsponsorer Andre sponsorer Samarbeidspartnere
ÅRETS ARTISTER