FORSIDE ARTISTER BILLETTER OM MOLDEJAZZ PRESSE FUNKSJONÆR KONTAKT OSS SØK STORYVILLE JAZZ CLUB
Jamie Cullum til Moldejazz!
Jamie Cullum kommer endelig til Moldejazz og Romsdalsmuseet!
Det gjør også Melody Gardot, Richard Galliano Quartet feat. Gonzalo Rubalcaba, Richard Bona og Clarence Penn. Det norske superbandet Atomic, Tomasz Stanko - Nordic Quintet, stjerneskuddet Ambrose Akinmusire, Mario Pavone og Mingus Dynasty.

Jamie_Cullum_Catching_Tales_026.jpg

download  Jamie_Cullum_Catching_Tales_026.jpg

Jamie Cullum slo gjennom med et brak i 2003 med plata ”Twentysomething”!  og solgte millioner på rekordtid med sin miks av avansert arrangert pop og jazz standards. Det ble verdensturne, Grammy-nominasjoner og flere andre utmerkelser.  I 2005 kom oppfølgeren ,”Catching Tales” , en enda større suksess enn forgjengeren, som plasserte Jamie blant de største entertainerne i verden.  I disse dager er han aktuell med filmmusikk og samarbeid med Clint Eastwood i ”Gran Torino”.

Når Cullum  står på Romsdalsmuseets utescene i sommer, føyer det seg  fint inn i rekken av opptredener i Hollywood Bowl, London Royal Albert Hall, Rio de Janeiro og Tokyo. Dette er levende musikk for ungdom i alderen 15 til 70 år. Klikk deg eventuelt innom et utall websider for å bli overbevist av de mange som har latt seg begeistre av Jamie Cullum live. La ikke sjansen gå fra deg 15. juli i Molde!

www.jamiecullum.com
www.myspace.com/jamiecullumMELODY GARDOTdownload  album_final_notext.jpg

Melody Gardot ble som 19 åring påkjørt mens hun var på sykkeltur. Hun lå på sjukehus i over ett år med brudd i bekkenpartiet, hjerneskade, hukommelsestap og overfølsomhet for lys og lyd.

 
Likevel kunne hun fire år senere gi ut et kritikerrost album på Verve og turnerte verden rundt med stor suksess.  I år kommer ny CD, ”My one and only Thrill”. Tross plager girer hun seg opp til å gjennomføre konserter og turneer. Musikalsk befinner Gardot seg i et landskap med referanser til Norah Jones og Silje Nergaard. Tilbakelent, melodisk blanding av jazz og populærmusikk.

www.myspace.com/melody
www.melodygardot.comRICHARD GALLIANO QUARTETdownload  richard_galliano.jpg


Kvartetten ledet av den franske trekkspilleren Richard Galliano og den kubanske pianisten Gonzalo Rubalcaba, forventes å stå for en usedvanlig varm, virtuos og musikalsk variert konsert.  Galliano er et fyrverkeri på trekkspill – et instrument som i mange år ble mobbet i jazzmiljøet – men Galliano gjør ting med trekkspillet ingen har gjort før, et show som bare må oppleves.

Fransk esprit møter sensuelle kubanske toner når Galliano og Rubalcaba slår seg sammen, akkompagnert av et stødig og swingende komp med Clarence Penn og Richard Bona. Resultatet blir jazzmusikk som både stryker deg over huden og får deg til å kjenne det på kroppen. Musikk for alle generasjoner, også for folk med preferanse for andre sjangere enn jazz.

www.richardgalliano.com
 


”ATOMIC – VERDENS BESTE BAND?”download  atomic1.jpg

Musikkjournalist Audun Vinger brukte betegnelsen i en omtale av Atomic for et par år siden. Atomic har nå holdt sammen i 10 år, og har utviklet en helt egen stil og et personlig sound.

En blanding av frihet og struktur, intensitet og mjukhet, modernisme og tradisjon gjør at en konsert med Atomic vekker respons og følelser hos alle som er opptatt av den kreative musikkscenen i dag.  Det blir en festkveld i Alexandrakjelleren med fem av verdens fremste jazzmusikene!

www.atomicjazz.comTomasz Stanko - Nordic Quintetdownload  Tomasz_Stanko.jpg

Den polskfødte trompeteren Tomasz Stanko har i flere tiår vært et kraftsenter på den europeiske jazzscenen. Han har alltid vært en ”musikernes musiker”, men har etter hvert nådd ut til et stort publikum med sin vakre, meditative og melodiøse musikk, i krysningspunktet mellom respektfull jazztradisjon og intelligent nytenkning. Avisa The New Yorker kaller Stanko “one of the world’s most original and inventive jazz trumpeters”. Til Molde kommer han med et stjernelag av danske og finske musikere.

www.tomaszstanko.comAMBROSE AKINMUSIRE QUARTETdownload  akinmusire1_300dpi.jpg

Mannen med det eksotiske navnet er en 27 år gammel trompeter som framstår som noe av det mest begavede USA har presentert på flere tiår. Han vant førstepris i Thelonious Monk Jazz Competition i 2007, og Jazzwise kaller hans første CD den beste debut CD’en fra 2008.  Musikken er frisk og innovativ, med inspirasjon fra en rekke ukonvensjonelle kilder. Alexandrakjelleren er stedet der du får anledning å høre denne unge musikeren som i løpet av kort tid vil være et etablert navn jazzverdenen.

www.ambroseakinmusire.comMARIO PAVONE DOUBLE TENOR QUINTETdownload  Mario.300dpi.jpg


Mario Pavone er en sentral bassist og bandleder i dagens jazz. Nå kommer han til Molde med egen kvintett, med den klassiske frontlinja - to tenorsaxer pluss et drivende komp.

Fem musikere som tilhører den absolutte elite inne dagens amerikanske jazz . De spiller swingende kvintettjazz som er en syntese av ulike elementer i jazzens utvikling fra sekstitallet fram til i dag. Vi forventer en intens opplevelse for publikum i Alexandrakjelleren.

www.mariopavone.comMINGUS DYNASTYdownload  Mingus_Dynasty_1.jpg

Charles Mingus (1922-1979) er en av det tjuende århundres viktigste musikkpersonligheter. Bassisten, bandlederen og komponisten etterlot seg minneverdig musikk. Mingus Dynasty er et band som spiller Mingusmusikk med den nerven og intensitet den krever og fortjener.

Flere av dagens fremste amerikanske jazzmusikere er samlet i Mingus Dynasty.  En intim klubbkonsert med dette bandet er en sjeldenhet, og i Alexandrakjelleren ligger det til rette for en opplevelse tett på musikken der publikum får med seg alle nyanser.

Billettene legges ut for salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra onsdag 8. april kl 10:00. SKRIV UT TIPS EN VENN
Nyheter
Send oss dine Moldejazz-bilder!
Moldejazz feirer snart sin 50. festival i 2010, og i den forbindelse er det planlagt å gi ut en bok med bilder og gode historier fr...
LES MER
Internasjonal trio i Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober
Donny McCaslin Trio (USA) kommer til Molde og Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober kl 20-23. Konserten er et samarbeid mellom St...
LES MER
Shellstipendet til Steinar Raknes
Steinar Raknes fra Midsund er tildelt Shells Jazzstipend for 2009. Stipendet er på 30 000 kroner, og går til utøvere i Møre og Roms...
LES MER
Inntrykk fra festivalens fjerde dag
Klangens mester
Program for Alexandraparken og Rådhusplassen
Inntrykk fra festivalens tredje dag
Jazzfestivalen i gang!
Inntrykk fra festivalens andre dag
Ny panteordning på museet
ARVELYDEN - for første gang i Molde!
Festivalåpner og Rosa bil-aksjon
Velkommen til Jazzcampen!
Kristin Asbjørnsen tilbake på Moldejazz!
Istad AS ny hovedsponsor for Moldejazz!
Nye prosjekt med Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices klare for Moldejazz!
Arve Henriksen og Paal Nilssen-Love nominert til Nordisk Råds Musikkpris
Fikk du ikke billett til Cohens konsert?
MARIANN FAITHFULL PÅ MOLDEJAZZ!
Dagspass i salg nå!
LEONARD COHEN TIL MOLDE!
Jamie Cullum til Moldejazz!
Arve Henriksen - Artist in Residence, og Dag Thoresen - Festivalkunstner på Moldejazz 2009.
Første programslipp for Moldejazz 2009
Månedens anbefaling
JazZtipendiat - Trondheim Jazzorkester
Jazzlogen
Si din mening!
Nyhetsbrev
Lenker
Les eller last ned HOVEDPROGRAM 2009
Les eller last ned REGIONAVIS 2009
Les eller last ned PROGRAM PDF
Generalsponsor Hovedsponsorer Andre sponsorer Samarbeidspartnere
ÅRETS ARTISTER