FORSIDE ARTISTER BILLETTER OM MOLDEJAZZ PRESSE FUNKSJONÆR KONTAKT OSS SØK STORYVILLE JAZZ CLUB

MARIANN FAITHFULL PÅ MOLDEJAZZ!



Legenden Marianne Faithfull presenterer materiale fra sin nye plate ”Easy Come, Easy Go” i Bjørnsonhuset.
Til Molde kommer også Bugge Wesseltoft, Mathias Eick, Marilyn Crispell, Maria Kannegaard, Zoe Rahman, Mary Halvorson, Joelle Leandre & Maja Ratkje, Eivind Opsvik - Overseas, Huntsville, Madcon, Timbuktu, Raphael Saadiq og Jamie Cullum.



Marianne Faithfull



Få har opplevd musikkbransjen så sterkt som Marianne Faithfull. Den hese og forførende klangen i Marianne Faithfulls stemme er et praktfullt instrument i seg selv. Vakker og sørgmodig på samme tid, full av smerte og et bud om livets dyrekjøpte erfaringer. Men hun er fremdeles i live – mer intens enn noen gang, noe som kan høres på hennes nye kritikerroste album ”Easy Come, Easy Go”, der jazz, rock, pop og soul mixes på en uforlignelig måte. Opplev henne ”live” på årets Moldejazz!



Bugge Wesseltoft



Bugge Wesseltoft er muligens den internasjonalt mest profilerte norske jazzmusikeren etter Garbarek-generasjonen.  Hans New Conception of Jazz har vært skoledannende. Den siste tiden har Bugge med like stor suksess konsentrert seg om å utforske flygelets muligheter.

I Dagbladets anmeldelse av hans nye CD ”Playing” skriver Terje Mosnes bl.a.:”….en stillferdig, glødende bekreftelse på hvor utsøkt og originalt han utvikler ”less is more”-grepet. Enten han forteller historiene sine akustisk via flygeltangentene eller ved å tromme på flygelets treverk, lager han musikk fylt av en uforstyrrelig ro og gjennomskinnlighet som bærer gjennom så vel meditative som mer utadvendte forløp….Godt tenkt, godt spilt, godt å høre på”



Timbuktu



En av skandinavias største artister, Timbuktu, kommer til Molde med sin fengende blanding av hip-hop, blues og musikk fra Vest-Afrika og Jamaica. I Molde stiller han med det funky livebandet Damn!, som sammen med Timbuktu sin energiske skånske rap vil få hele Romsdalsmuseet til å røre på seg. “Alla Vill Till Himmelen Men Ingen Vill Dö”.



Madcon



Madcon med Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam har i løpet av sin relativt korte karriere rukket å vinne 5 spellemannspriser, og er nå i ferd med å ta Europa med storm. Til Molde kommer de med fullt band, med bl.a. Johnny Sjo og Kim Ofstad, som også har vært med og produsert flere av låtene deres, deriblant storslageren ”Beggin”. 
 

 
Maria Kannegaard Trio



Maria Kannegaard Trio er et av de mer spennende bandene i jazztrioformat. Her er det dynamisk og drivende samspill, sterke og fengende melodier og et nydelig nyansert pianospill. Med tre albumutgivelser med glimrende komposisjoner, alltid med solid basis i jazz, men ofte med en følelse for kraftfull indierock, har de nok materiale til å sikre en helstøpt konsert på festivalens første kveld på Forum.



Mary Halvorson Trio



Gitaristen Mary Halvorson er en del av det spennende musikkmiljøet i New York. Hun har spilt i en rekke band med bla Jason Moran og Anthony Braxton. I 2008 debuterte hun som bandleder med plata Dragon’s Head’. Her viser hun i spennende gitarspill og sterke komposisjoner. Chicago Reader hevder at hun sannsynligvis er den mest originale gitaristen som har dukket opp det siste tiåret.  Vi gleder oss til å presentere henne for festivalpublikummet i Molde.



Huntsville



Huntsville består av erfarne improvisatører, men med instrumentering som et lettere forvirret countryband. De har gitt ut 2 album på Rune Grammofon og fått en enormt god mottakelse rundt om i verden. Musikken droner gjerne framover som et tog over prærien. Men bli ikke forundret om du hører indiske trommer eller andre uventede elementer. Huntsville lager stemningsmusikk det er svært lett å like. I følge dem selv er de ”probably your best friend in music”.



EIVIND OPSVIK – OVERSEAS



På nittitallet gjorde Eivind Opsvik seg bemerket i ulike band i Oslo, ikke minst med The Quartet. Det siste tiåret har han bodd i New York og spilt i en rekke interessante sammenstillinger der. Med bandet Overseas har han gitt ut tre album der han kombinerer elegant forståelse for jazz og populærmusikk. Mye av musikken på den siste platen er inspirert av amerikansk tradisjonsmusikk. Bandet med Tony Malaby, Jacob Sacks, Kenny Wollesen og Opsvik selv improviserer vakkert, energifylt og spennende.



Maja Ratkje + Joëlle Leandre

 
Maja Ratke


Joëlle Leandre

Joëlle Leandre  bass og Maja Ratkje  vokal og elektronikk arbeider med improvisasjon og samtidsmusikk. Leandre har fått verker skrevet for seg, av John Cage og Giacinto Scelsi, og
er kjent for samarbeid med Derek Bailey og George Lewis. Ratkje er en internasjonalt premiert komponist, og er kjent fra utallige samarbeidsprosjekter, og som medlem av impro-orkesteret SPUNK.  Vi gleder oss til møtet mellom to markante skikkelser innen improverdenen.



Marilyn Crispell



Amerikanske Marilyn Crispell er klassisk utdannet, men møtet med John Coltranes musikk førte henne over til jazz. Crispell har høstet stor respekt som frijazzutøver, ofte assosiert med Cecil Taylors ekspressive stil. De siste årene år har vi møtt henne som en mer lyrisk, klanglig søkende pianist med en avklaret ”gjennomsiktighet” i uttrykket. ’Vignettes’ var hennes første soloutgivelse på selskapet ECM. Den inneholder i tillegg til egne komposisjoner også melodien ’Stilleweg’ av Artist in Residence Arve Henriksen.



RAPHAEL SAADIQ



Raphael Saadiq er et av de viktigste navnene på den amerikanske soul og r&b-scenen, og har hatt denne posisjonen i snart 20 år. Han er kjent som produsent og låtskriver for artister som D’Angelo, Erykah Badu, The Roots, Mary J. Blige og Snoop Dogg og mange flere. I tillegg er han en fantastisk soloartist med en utrolig soulstemme. Han ga i fjor ut plata ”The Way I See It” som av mange anmeldere ble kåret til årets plate.


Billettene legges ut for salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra fredag 24. april kl 09:00.

 
Fra før er det klart at Arve Henriksen er Artist in Residence, og at Leonard Cohen, Melody Gardot, Cecil Taylor, Joshua Redman Trio, Jaga Jazzist, Atomic, Otomo Yoshihide Tomasz Stanko og Mingus Dynasty spiller på Moldejazz i sommer.




SKRIV UT TIPS EN VENN
Nyheter
Send oss dine Moldejazz-bilder!
Moldejazz feirer snart sin 50. festival i 2010, og i den forbindelse er det planlagt å gi ut en bok med bilder og gode historier fr...
LES MER
Internasjonal trio i Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober
Donny McCaslin Trio (USA) kommer til Molde og Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober kl 20-23. Konserten er et samarbeid mellom St...
LES MER
Shellstipendet til Steinar Raknes
Steinar Raknes fra Midsund er tildelt Shells Jazzstipend for 2009. Stipendet er på 30 000 kroner, og går til utøvere i Møre og Roms...
LES MER
Inntrykk fra festivalens fjerde dag
Klangens mester
Program for Alexandraparken og Rådhusplassen
Inntrykk fra festivalens tredje dag
Jazzfestivalen i gang!
Inntrykk fra festivalens andre dag
Ny panteordning på museet
ARVELYDEN - for første gang i Molde!
Festivalåpner og Rosa bil-aksjon
Velkommen til Jazzcampen!
Kristin Asbjørnsen tilbake på Moldejazz!
Istad AS ny hovedsponsor for Moldejazz!
Nye prosjekt med Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices klare for Moldejazz!
Arve Henriksen og Paal Nilssen-Love nominert til Nordisk Råds Musikkpris
Fikk du ikke billett til Cohens konsert?
MARIANN FAITHFULL PÅ MOLDEJAZZ!
Dagspass i salg nå!
LEONARD COHEN TIL MOLDE!
Jamie Cullum til Moldejazz!
Arve Henriksen - Artist in Residence, og Dag Thoresen - Festivalkunstner på Moldejazz 2009.
Første programslipp for Moldejazz 2009
Månedens anbefaling
JazZtipendiat - Trondheim Jazzorkester
Jazzlogen
Si din mening!
Nyhetsbrev
Lenker
Les eller last ned HOVEDPROGRAM 2009
Les eller last ned REGIONAVIS 2009
Les eller last ned PROGRAM PDF
Generalsponsor Hovedsponsorer Andre sponsorer Samarbeidspartnere
ÅRETS ARTISTER