FORSIDE ARTISTER BILLETTER OM MOLDEJAZZ PRESSE FUNKSJONÆR KONTAKT OSS SØK STORYVILLE JAZZ CLUB

Første programslipp for Moldejazz 2009Kulturhuset i Molde er kjent som en arena hvor spennende og nyskapende musikk presenteres, - det er ikke noe unntak i år. Uka åpner med et gjenhør med Joshua Redman som gjorde stor lykke som Artist in Residence i 2006, i år kommer han med trio. Vi fortsetter med den japanske improkongen Otomo Yoshihide med en japansk – europeisk sekstett. Det er en stor begivenhet når Moldejazz for første gang kan presentere solokonsert med pianolegenden Cecil Taylor. ”Vi er stolte og glade for endelig å kunne ha denne markante pianisten på programmet”, sier festivalsjef Jan Ole Otnæs. SUPERSILENT er endelig tilbake i Molde nå i trioformat, med ny musikk og nye utfordringer. Det spennende nederlandske ministorbandet Bik Bent Braam får sin norgesdebut i Molde i sommer.


JOSHUA REDMAN TRIO

Foto: Michael Wilson
download  Joshua_Redman.jpg

Selvsagt husker du Joshua Redman! I 2006 var han høyt og lavt på Moldefestivalen som årets ”Artist in Residence”, der flere av hans konserter i ettertid er betraktet som ganske enkelt enestående. Under årets Moldejazz vil vi møte en nedstrippet trio med bass og trommer som gir åpne rammer rundt saksofonisten og komponisten Joshua Redman. Dette gjenspeiler hans to siste album, der han spesielt har arbeidet med dette formatet. Det gir rom for å eksperimentere med stor musikalsk frihet, selv om det krever både disiplin og lytteevne av alle involverte – også av publikum. Men samtidig gir det nesten ubegrensede muligheter for ”der-og-da”-improvisasjoner, for magiske øyeblikk i skjæringspunktet mellom tradisjon og frihet, mellom gjennomtenkte melodilinjer og spontanitet. Det er i slike settinger Joshua Redman fungerer aller best – der komposisjoner av Beethoven er like naturlig som av Ornette Coleman – og der avstanden mellom scene og sal er bortimot utvisket.

Joshua Redman er en av de viktigste musikerne på verdens jazzscene i 2009. Gjør deg klar til et spennende møte med ham og hans trio på årets Moldejazz! 

www.joshuaredman.com/
www.myspace.com/joshuaredmanofficialOTOMO YOSHIHIDE SEXTET

download  otomo_yo.2.jpg

Otomo Yoshihide er en av Japans betydeligste improvisasjonskunstnere. Hovedinstrumentene er gitar, platespiller og laptop. Hans første markante band var Ground Zero, et relativt stort band med en liten kjerne av faste musikere og andre som hyppig ble skiftet ut. Bandet spilte eksperimenterende støyende rock. Rundt år 2000 startet han Otomo Yoshihide New Jazz Quintet og New Jazz Orchestra, to band som har fått betydelig oppmerksomhet i Asia, Europa og USA. Formen er en herlig miks av fri improvisasjon og streng struktur som blant annet kan høres på utgivelsen ”Out To Lunch” Begge disse banda har en blanding av de beste japanske og europeiske improvisasjonsmusikerne. Til Molde kommer Otomo med en ny sekstett med tre japanske musikere samt svenske Mats Gustafsson, tyske Axel Dørner og Cor Fuhler fra Nederland. Garantert høyspenning!

www.japanimprov.com/yotomo/CECIL TAYLOR

download  cecilTaylor.jpg

Cecil Taylor er blant jazzens legender. Gjennom mer enn seksti år har han ledet egne grupper, gjort utallige plateinnspillinger, turnert over hele verden – og de siste tiårene også gjort en rekke solokonserter. Da han på sekstitallet ble kjent for det vanlige jazzpublikum, ble han betraktet som en svært kontroversiell musiker.  Taylor besitter en langt fremskreden teknikk som han bruker til en avansert og intens klaverbehandling, med clusters, løp og fragmentariske episoder som har inspirert og frigjort mange etterfølgende pianister, men som allikevel aldri dannet noen skole.

Cecil Taylors pianospill har en helt egen tyngde.  Han har beskrevet flygelets 88 tangenter som 88 stemte trommer.  Det er en begivenhet når Taylor nå kommer til Norge.  Han er en av de store, og 80 år gammel fortsatt en fri og vital ånd, med et eget musikalsk univers du aldri blir lei av å utforske.

http://www.jchriss.com/artists-details.php?AID=100SUPERSILENT


Supersilent oppsto da Arve Henriksen, Jarle Vespestad og Ståle Storløkken som utgjorde Veslefrekk, møtte Helge Sten. Etter 12 år som kvartett, har Jarle Vespestad nå sluttet i bandet. Det har gjort Supersilent til en trio. De gjenværende medlemmer har alt spilt inn sitt nye album på Henie-Onstad Kunstsenter.
Kunstsenteret har en rik historie med både improvisasjons- og elektroakustisk musikk. Supersilent har i alle sine år vært ledende innen kombinasjonen av disse to tradisjonene. Ny besetning fører til nye utfordringer, og garantert ny musikk.

Ståle Storløkken – Tangenter & elektronikk, Helge Sten – Gitar, tangenter & elektronikk, Arve Henriksen – Trommer, trompet, stemme & elektronikk

www.supersilence.netBIK BRENT BRAAM

Foto: Cees van de Ven
download  bikbentbraam2_foto-Cees_van_de_Ven.jpg

Dette er Hollands nyeste bidrag til den kreative, litt burleske musikkscenen for store ensembler som særlig hollandske orkestre som Willem Breuker og Misha Mengelberg startet, og som senere har fått avleggere i andre land.  Michiel Braam er pianist, bandleder og arrangør som tar sjangeren et skritt videre med sitt tretten mann store orkester.  I sin musikk har Braam funnet en tilnærmet perfekt balanse mellom klassisk storband og mer samtidige uttrykk. Han er ikke redd for uortodokse ideer, og står fram som en virtuos mester i arrangeringens kunst.
Det blir både morsomt, interessant og spennende når hollenderne flyr inn på Kulturhusscena til en norgesdebut det stilles store forventninger til.

Michiel Braam (piano), Wilbert de Joode (double bass), Michael Vatcher (drums), Frank Gratkowski (altosax, clarinet, bassclarinet), Jan Willem van der Ham (altosax, bassoon), Bart van der Putten (altosax, clarinet), Frans Vermeerssen (tenorsax, baritone­sax), Peter van Bergen (tenorsax, clarinet, bassclarinet), Peter Haex (euphonium), Carl Ludwig Hübsch (tuba), Eric Boeren (cornet), Angelo Verploegen (trumpet), Wolter Wierbos (trombone).

www.michielbraam.com/groups/bikbentbraam/

www.myspace.com/bikbentbraam


-----------------------------------------------------------------------------------------

Billettene legges ut for salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra fredag 13. mars kl 10:00.
SKRIV UT TIPS EN VENN
Nyheter
Send oss dine Moldejazz-bilder!
Moldejazz feirer snart sin 50. festival i 2010, og i den forbindelse er det planlagt å gi ut en bok med bilder og gode historier fr...
LES MER
Internasjonal trio i Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober
Donny McCaslin Trio (USA) kommer til Molde og Storyville Jazz Club torsdag 15. oktober kl 20-23. Konserten er et samarbeid mellom St...
LES MER
Shellstipendet til Steinar Raknes
Steinar Raknes fra Midsund er tildelt Shells Jazzstipend for 2009. Stipendet er på 30 000 kroner, og går til utøvere i Møre og Roms...
LES MER
Inntrykk fra festivalens fjerde dag
Klangens mester
Program for Alexandraparken og Rådhusplassen
Inntrykk fra festivalens tredje dag
Jazzfestivalen i gang!
Inntrykk fra festivalens andre dag
Ny panteordning på museet
ARVELYDEN - for første gang i Molde!
Festivalåpner og Rosa bil-aksjon
Velkommen til Jazzcampen!
Kristin Asbjørnsen tilbake på Moldejazz!
Istad AS ny hovedsponsor for Moldejazz!
Nye prosjekt med Trondheim Jazzorkester og Trondheim Voices klare for Moldejazz!
Arve Henriksen og Paal Nilssen-Love nominert til Nordisk Råds Musikkpris
Fikk du ikke billett til Cohens konsert?
MARIANN FAITHFULL PÅ MOLDEJAZZ!
Dagspass i salg nå!
LEONARD COHEN TIL MOLDE!
Jamie Cullum til Moldejazz!
Arve Henriksen - Artist in Residence, og Dag Thoresen - Festivalkunstner på Moldejazz 2009.
Første programslipp for Moldejazz 2009
Månedens anbefaling
JazZtipendiat - Trondheim Jazzorkester
Jazzlogen
Si din mening!
Nyhetsbrev
Lenker
Les eller last ned HOVEDPROGRAM 2009
Les eller last ned REGIONAVIS 2009
Les eller last ned PROGRAM PDF
Generalsponsor Hovedsponsorer Andre sponsorer Samarbeidspartnere
ÅRETS ARTISTER