FORSIDE ARTISTER BILLETTER OM MOLDEJAZZ PRESSE FUNKSJONÆR KONTAKT OSS SØK STORYVILLE JAZZ CLUB
Leonard Cohen
Det blir garantert god stemning på Romsdalsmuseets utescene fredag 17. juli når verdensartisten Leonard Cohen kommer til Molde. Leonard Cohen er en avholdt artist med et svært stort publikum i Norge. I en alder av 75 år holder han fremdeles kritikerroste konserter, senest på Bislett i 2008. I 2009 gjør han to konserter i Norge, i Molde og i Langesund. Leonard Cohen har vært ønsket til Moldejazz i mange år!

Program Spillested Billett:
Fredag 17 juli kl 19:00 » Romsdalsmuseet  »
Bestill billett 590,- kr

Leonard_Cohen.jpg
Leonard Cohen har gjennom fire tiår vært en av verdens viktigste og mest innflytelsesrike artister. Allerede på debutalbumet ”Songs of Leonard Cohen” (1967) finner vi klassikere som ”Suzanne”, ”Sisters of Mercy” og ”So long, Marianne”, den siste tilegnet hans mangeårige norske samboer. Med oppfølgerne ”Songs from a Room” (1969) som inkluderte sangen ”Bird on a Wire”, og ”Songs of Love and Hate” (1971) var Cohen etablert som musiker. Poeten Cohen var anerkjent fra før med utgivelser helt tilbake til 50-tallet. Cohens dobbeltkarriere som poet og musiker er kjennetegnet av poesi med høy grad av musikalitet og musikk med tekstlig dybde få artister forunt.
 
På det synt-orienterte tidlige 80-tallet kan man spore en stagnasjon i Cohens karriere til tross for at platen ”Various positions” (1984) innholdt det som senere skulle bli hans mest kjente låt, ”Hallelujah”. I Norge tok det imidlertid helt av for Cohen da han kom med platen ”I’m Your Man” (1988) hvorfra både ”First we take Manhattan” og ”Ain’t No Cure for Love” ble store hiter. Hans status i Norge kan vel best understrekes ved utgivelsen av platen ”Cohen på norsk – hadde månen en søster” (1993), der noen av landets fremste kvinnelige artister hyller Cohen med sine versjoner av hans sanger.
 
Låten ”Hallelujah” er et fenomen i seg selv. Innspilt av over 150 artister er den sagt å være en hit for enhver artist som fremfører den med innlevelse. Jeff Buckley hadde en stor hit med den i 1994 og i 2008 skjedde det utrolige at den britiske ”X-factor”-vinneren Alexandra Burke toppet listene med låten samtidig som Buckleys versjon nådde 2. plass og Cohens egen versjon gikk inn på 34. plass!
 
I 2008 vendte Leonard Cohen tilbake til livesenen 15 år etter sin forrige konsert. Struttende av kreativitet og vitalitet leverer han tre timer lange konserter til stor jubel fra kritikerne. Dette dokumenteres til fulle på den nylig utgitte CD- og DVD-platen ”Live in London”. Det er den samme turneen som fremdeles ruller og som bringer Leonard Cohen til Molde sommeren 2009.

Fredag 17. juli 2009 blir det en unik mulighet til å oppleve legenden Leonard Cohen på Romsdalsmuseets stemningsfulle utescene, omgivelser som vil kle hans musikk perfekt!

Billettene legges ut for salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.nofra fredag 17. april kl 10:00.SKRIV UT TIPS EN VENN
2-Dagers Pass Romsdalsmuseet
2-Dagers Pass Romsdalsmuseet Ungdom 15-20 År
Ambrose Akinmusire Quartet
Arve Henriksen & Marilyn Mazur
Arve Henriksen & Ytre Suløens Jass-ensemble
Arve Henriksen - Cartography
Arve Henriksen - Trio Mediaeval - Ståle Storløkken/Jan Bang
ARVELYDEN
Atomic
Bik Bent Braam
BREAK OF DAY IN MOLDE
Bugge Wesseltoft
Cecil Taylor
Christian Wallumrød Ensemble Med Arve Henriksen
CRIMETIME ORCHESTRA
Dagspass
Daniel Herskedal - Some City Stories
Dj Food & Dk
Eivind Opsvik - Overseas
Fanfare Ciocarlia
Han Bennink & Frode Gjerstad
HAN BENNINK - SOLO
Huntsville
Jaga Jazzist
Jamie Cullum
Jarle Bernhoft
Jazzin´ Babies
Joshua Redman Trio
Kim Myhr & Trondheim Jazzorkester
KORNSTAD/FLATEN
Kristin Asbjørnsen
Leonard Cohen
Low Frequency In Stereo Med Kjetil Møster
Madcon
Maja Ratkje + Joëlle Leandre
Maria Kannegaard Trio
Marianne Faithfull
Marilyn Crispell
Mario Pavone Double Tenor Quintet
Mary Halvorson Trio
Mathias Eick Quartet
Melody Gardot
Mingus Dynasty
Nicola Conte
Otomo Yoshihide Sextet
Priscilla Ahn
Raphael Saadiq
Red Hot
Reidar Larsen
Richard Galliano Quartet
STREETPARADEN
Supersilent
THE THING
Timbuktu
Tomasz Stanko Quintet
TONY MALABY'S DOUBLE HEART
Trondheim Voices & Mazur/Gustafsson/Balke
TUSEN OG EN NATT
Ukespass 2009
Ytre Suløens Jass-ensemble
Zoe Rahman Trio
Si din mening!
Nyhetsbrev
Lenker
Les eller last ned HOVEDPROGRAM 2009
Les eller last ned REGIONAVIS 2009
Les eller last ned PROGRAM PDF
Generalsponsor Hovedsponsorer Andre sponsorer Samarbeidspartnere
ÅRETS ARTISTER