Det mest omfattende prosjektet presenteres på Romsdalsmuseets utescene fredag 23. juli. Ståle Storløkken har fått i oppdrag å utvikle ny musikk for et stort ensemble og tar med seg tre av Trondheims viktigste musikkinstitusjoner til Molde. Et sjangerovergripende prosjekt som inkluderer Motorpsycho, Trondheim Jazzorkester og Trondheimsolistene. Andre del av denne konserten involverer atten musikere fra Sula med Nils Petter Molvær og Brazz Bros i spissen for nyskapningen Sula Art Ensemble.
Trondheim Jazz Orkester er et prosjektbasert orkester med dynamisk varierende besetning og størrelse. Men sin høye kvalitet beholder de alltid. Musikerene i orkestert har stort settt bakgrunn fra Jazzlinja ved NTNU. Da tangentguruen fra Dombås, Ståle Storløkken ble bedt om å skrive for TJO og Motorpsycho, lot han være å tenke smått. Skal vi lage et møte mellom Trondheims jazzmiljø og Trondheimsrockere, hvorfor ikke invitere med noen dyktige klassiske utøvere fra TrondheimSolistene også? TrondheimSolistene er et internasjonalt anarkjent kammerorkester, som består av musikere fra Musikkonservatoriet i Trondheim, også ved NTNU.
Motorpsycho har i 20 år vært et av Norges ledende rockeband. De har en trofast og hengivende fanskare som i fjor sørget for at albumet Child of the Future kom inn på 14. plass på Vg-lista, etter kun tre dager i salg og kun utgitt på vinyl! Noe av hemmeligheten som gjør at de stadig er like vesentlige etter 20 år, og at de i år kunne gi ut sitt kanskje beste album Heavy Metal Fruit, er deres ustanselige vilje til å prøve ut nye ting, og å la seg utfordre av ulike musikere. Det være seg Countrymusikere, samtidsmusikere, impromusikere eller jazzmusikere. Og nå altså i samspill med internasjonalt merriterte jazz- og kammermusikkorkestre. Trondheimsolistene
Sula Art Ensemble , - DE- MOL konserten!
Moldejazz har siden starten vært viktig for utviklingen av jazzmiljøet i regionen og det som har skjedd på Sula er helt ekstraordinært med en oppblomstring av jazzmusikere og jazz-ensembler fra 1960 og 70 tallet og frem til i dag. Mye har sin årsak i konserter og inspirasjon hentet på festivalen. Sula musikerne har etablert seg i jazzens første divisjon og har bidratt med minnerike konserter gjennom hele Moldefestivalens 50 årige historie. For første gang samles 22 musikerne i et stort jazzorkester under navnet Sula Art Ensemble . Dette blir et synlig og hørbart resultat av det mangfoldet som har utviklet seg på Sula i kjølevannet av Moldefestivalen. Samtidig ønsker vi at Sula Art Ensemble skal være et musikalsk kaleidoskop av ulike stilarter som representerer musikalsk fortid, nåtid og fremtid. Alle musikerne i ensemblet bidrar med innspill og komposisjoner til en helhet som har fått tittelen De-Mol konserten.
Nils Petter Molvær, Hild Sofie Tafjord, Lena Nymark, Robert Post, Webjørn Sæther, Harald Devold, Asbjørn Lerheim, Askjell Molvær, Ytre Suløens Jassensemble og The Brazz Brothers!
SULA ART ENSEMBLE: DE-MOL KONSERTEN
Musikken er komponert av ensemblets medlemmer.
Besetning/musikere: Terje Nymark (klar. bassklar.) Harald Devold (fl./saksofoner) Lena Nymark (voc, fløyte,altsaksofon, vibrafon) Jens Molvær (klarinett) Webjørn Sæther (sopr./ tenor saksofon, kontra alt klar.) Askjell Molvær (altsaksofon,vibrafon, marimba) Kåre Nymark (trompet) Nils Petter Molvær (trompet) Jarle Førde (trompet) Jan Magne Førde (trompet) Runar Tafjord (horn) Hild Sofie Tafjord (horn) Magnhild Tafjord (horn) Jan Inge Melseter (trombone) Helge Førde (trombone) Stein Erik Tafjord (tuba) David Gald (tuba) Einar Aarø (banjo) Morten Gunnar Larsen (piano) Asbjørn Lerheim ( el.gita) Robert ”Post” Fylling (voc.,el.gitar, mandolin, piano) Ottar Anderson (trommer) Magnus Forsberg (trommer) Kenneth Ekornes (trommer) |