Søk:
Farmers Market
band_bilde_1.jpg
Farmers Market ble opprinnelig startet i 1991, og er et direkte resultat av jazzlinja ved Universitetet i Trondheim. Etter litt prøving og feiling, endte gruppa opp med å spesialisere seg i noe så særegent som bulgarsk folkemusikk.


Inspirasjonen fra Balkan har hele tiden vært kvintettens varemerke, med alle sine spesielle taktarter, halvmystiske skalautforminger og uendelige improvisasjonsmuligheter. Pluss en hel masse annet som det ikke finnes ord eller musikalsk dekning for å beskrive.
Farmers Markets første plate, ”Speed/Balkan/Boogie” kom i 1995, og var et live-opptak fra Moldefestivalen året før. Suksessen ble et faktum umiddelbart: De som hadde hørt bandet live tidligere var overbegeistret over utgivelsen, de som ikke hadde hørt dem trodde knapt sine egne ører!
I 1997 kom andrealbumet, denne gang med en enda bredere bakgrunn for låtutvalg, instrumentbruk og arrangement. Her fant du bluegrass, tilnærmet heavy-rock i blanding med nesten-pop, samt en ny dose original Balkan-galskap som både publikum og kritikere på tvers av sjangere roste opp i skyene. I 2008 kom deres fjerde utgivelse, ”Surfin’ USSR” – selvsagt like umulig å beskrive som forgjengerne. Men fra en anmeldelse sakser vi ”eventyrlig musikalsk festfyrverkeri”, samt uttrykk som sigøynersurf, bollywood-country, tyrkisk metall, balkanbluegrass og en drøss med andre stilarter du ikke en gang visste fantes. Dagbladet ga plata en sjelden, men overbevisende sekser på terningen - for dem som måtte være interessert i den slags……
Når Moldejazz til sommeren åpner Alexandraparken bør du benytte sjansen – dersom du altså er moden for spesialskrevet folkemusikk fra østeuropa, country, litt rock/blues, reinspikka jazz, masse humor og endeløs galskap.

Stian Carstensen – trekkspill, gitar, banjo, vokal,Trifon Trifonov – saxofon, klarinett,Nils-Olav Johansen – gitar, vokal,Finn Guttormsen – bass, Jarle Vespestad - trommer


Utskriftvennlig versjon Del denne side