Søk:
Driving Miles
Driving Miles
en musikalsk monolog av Henning Mankell


Oversatt av Per Egil Akse
Regi: Kim Sørensen
Medvirkende: Per Egil Aske

Gave fra Teatret Vårt til 50 th. Molde International Jazz Festival
En nær venn fyller femti år. Moldejazz er en av teatrets aller nærmeste venner. I 2011 planlegger vi å flytte sammen i et felles bygg på Gørvellplassen, sammen med kunstnersenteret, Bjørnsonfesti-valen og biblioteket. Dette bygget blir et synlig uttrykk for vennskapet, og for at vennskap, samarbeid og overskridelser er gode greier i kunsten som i livet. Teatret og jazzfestivalen har samarbeidet mange ganger i løpet av historien, men aldri har vi stått hverandre så nær som de siste årene. Derfor melder vi oss på blant gratulantene og gir vår egen kunstneriske presang til festivalen. En presang som vi gjerne vil dele med alle som har lyst å høre.

Henning Mankell har skrevet denne musikalske monologen for en skuespiller og en jazztrio som får verdenspremiere under jubileumsfestivalen i sommer. Moldeskuespilleren Per Egil Aske er tilbake på Teatret Vårt etter mange år på Nationaltheatret. Han spiller en oppdiktet person i et univers av høyst reelle historiske personer– levende og avdøde, og i en realeksisterende norsk by på nordvestlandet med egen jazzfestival som
fyller femti år og med fjord og fjell og sommernetter. Mankells historie er en hyllest til musikken, til geniet og til den store kunstopplevelsen, men det er også en lovprisning av den lille verden der helt vanlige mennesker bor, men som av og til kan huse den virkelig store vide verden. Her møter vi Miles Davies på vei fra Årø, en ikke ukjent sjefssjåfør i jazzfestivalens stab, en skraphandler med jazzinteresse og et gjøkur fra Montreux. Ja, og så er det musikk og minner om musikk. Minner som aldri kan forsvinne så lenge vi fortsetter å forteller historiene videre, så lenge noen fortsetter å spille og noen er villig til å lytte. Lytte til jazztonene i sommernatten og til historiene om hvordan verden ble til - og musikken, og ikke minst i hvilken tonart Vår Herre komponerer.

Utskriftvennlig versjon Del denne side