Søk:
Kjetil Bjørnstad - Antonioni-prosjekt
1_3790314!img3790286.jpg
Ketil Bjørnstad har satt sammen et europeisk stjernelag for å tolke noen av filmene til den italienske filmregisøren Michelangelo Antonioni.


Antonioni (1912 -2007) er kjent for sine langsomme, vakre og åpne filmer. En estetikk som også kan passe som beskrivelse på mye av musikken fra Bjørnstads plateselskap ECM. De skal gi ut Bjørnstads Antonionimusikk på plate. Blant Antonionis mest kjente filmer er La’avventura, La Notte, Blow Up (der Jeff Beck har en liten rolle som seg selv i The Yardbirds) og Zabrizkie Point. [Antonioni døde 30. juli 2007, samme dag som sin kollega Ingmar Bergman.]
Ketil Bjørnstad og plateselskapdirektør Manfred Eicher unnfanget ideen til dette prosjektet etter en vellykket konsertopplevelse i fjor høst.ECM har tidligere gitt ut plater inspirert av filmskaperene Pasolini og Tarkovskij. Nå ble de enige om at det var Antonionis tur.
Ketil Bjørnstad har skrevet melodier inspirert av en håndfull av Antonionis filmer. Og han har fått med seg et glitrende band, bestående av Eivind Aarset, Anja Lechner, Andy Sheppard og ikke mindre enn to tidligere Artists in Residence: Arild andersen og Marilyn Mazur.

Ketil Bjørnstad – piano
Eivind Aarset – gitar & elektronikk
Andy Shepard – saxofon
Anja Lechner – cello
Marilyn Mazur – percussion
Arild Andersen – bass

Utskriftvennlig versjon Del denne side