Søk:
Sonny Rollins
Sonny_Rollins_-_roedjakke_-_hatt_-_solbriller__892_by_JohnAbbott.jpg
- Saxofonkolossen


Sonny Rollins er den siste gjenlevende av jazzens store stilskapere fra midten av nittenhundretallet. Han og John Coltrane var regnet som de viktigste stilskapende tenorsaxofonistene i moderne stil. Rollins spilte med Charlie Parker, Dizzy Gillespie og andre unge rabulister som revolusjonerte musikkformen på førtitallet, og skapte raskt sin egen særpregede stil. Tenorspillet hans er preget av robust, varm og mangefarget sound og logisk oppbygde melodilinjer som har influert haugevis av musikere verden rundt.
Rollins har delvis karibiske røtter, noe som merkes i musikken hans, der utadvendt calypsomusikk blandes med standard jazzrepertoar. Hans komposisjon ”St Thomas”, basert på en tradisjonell melodi fra den karibiske øya av samme navn, ble raskt en hit også blant folk som vanligvis ikke hører på jazz. Søk St Thomas og Rolllins på youtube så kjenner du den helt sikkert igjen. Rollins avslutter gjerne konsertene sine med en forrykende calypso, så kanskje dansefoten kommer fram på Romsdalsmuseet tirsdag i festivaluka?
80 år gammel framstår Sonny Rollins fortsatt som en musiker med en historie å fortelle når han og bandet kaster seg ut i lange musikalske forløp som tar publikum med på reiser til steder de ikke har vært før. Han har aldri spilt i Molde, og det er snart femten år siden forrige Norgesbesøk. Denne sommeren gjør han kun tre konserter i Europa, og det er en begivenhet at jubileumsfestivalen i Molde er en av dem. Rollins er definitivt en sjeldenhet på våre kanter av verden, så vil du høre en av jazzens store legender – Now’s the time.

www.sonnyrollins.com


Utskriftvennlig versjon Del denne side