Søk:
Merz!!
MERZ-illustrasjon.jpg
En samproduksjon mellom Teatret Vårt og Moldejazz.

Teatret Vårt og Moldejazz presenterer i samarbeid et overflødighetshorn av en åpningsforestilling. Prøvene startet denne uken og får première 14. juli, i forkant av årets Moldejazz.


14. juli 2012 åpner PLASSEN, midt i Molde sentrum. Her skal Teatret Vårt, Moldejazz, Molde Bibliotek, Kunstnersenteret Møre og Romsdal og Bjørnsonfestivalen sammen skape et av Norges mest moderne kulturbygg. 

Med alle de nye teaterets virkemidler feirer vi PLASSEN med en visuelt spektakulær teaterkonsert hvor musikk, teater, litteratur og billedkunst blandes. Et nytt musikkverk, komponert for anledningen av Artist in Residence Jon Balke, står i sentrum av denne dadaistiske galla-aften. Teatret Vårts ensemble, 11 dansere, en hest, en hund og en robåt framfører deler og bruddstykker av multikunstneren Kurt Schwitters mangfoldige verk. 

Kurt Schwitters flyktet fra nazistene til Norge og oppholdt seg på Hjertøya i flere perioder på 30-tallet. Fra 1937-40 bodde han fast på øya og det var her han skapte noe av sin tids mest moderne kunst. Han regnes for en av modernismens fedre. Hans livsverk spenner fra billedkunst til lyddiktning over litterære og dramatiske verker. Hans nysgjerrighet på å la kunstartene møtes i forsøk på å skape nye uttrykk og hans tilknytning til Molde, har gjort ham til en naturlig inspirator for PLASSEN. 

Merz er en hyllest til kunstens og humorens avvæpnende kraft. Til individets frihet til å skape sine egne verdier. Til dadaismen. Til PLASSEN. Til livet.

MERZ!! er basert på tekster av Kurt Schwitters. Musikken er ved Artist in Residence, Jon Balke. Oversettelser er gjort av Carl Morten Amundsen og Vivi Sunde, men Uwe Cramer har regien og Thomas Bjørnager har ansvar for scenografi og kostymer. 

Medvirkende i forestillingen er Jon Balke, Morten Qvenild, Christian Wallumrød, Vivi Sunde, Gøril Haukebø, Line Starheimsæter, Daniel Karlsson, Marianna Minesova og Birgit Berthold.

Søndag 16:00
Teatret Vårt (Plassen)
Mandag 16:00
Teatret Vårt (Plassen)
Mandag 20:30
Teatret Vårt (Plassen)
Tirsdag 16:00
Teatret Vårt (Plassen)
Utskriftvennlig versjon Del denne side