Søk:
Trondheim Jazzorkester & Marius Neset
Marius_Neset__og__TJO_c_Haavard_Kallestad.png
Marius Neset & Trondheim Jazzorkester  |  Foto: Haavard Kallestad
JAZZTIPENDIAT MARIUS NESET MØTER TRONDHEIM JAZZORKESTER


To av norsk jazz’ suksesshistorier PÅ Moldejazz 2012
Saxofonisten Marius Neset (26) fikk ikke bare et internasjonalt gjennombrudd i 2011, han ble også Årets JazZtipendiat og kvitterer for prisen med musikk for eget instrument og en ny og spennende utgave av Trondheim Jazzorkester.
Gjennom sin kritikerroste Cd ”Golden Xplosion” og omfattende internasjonal turnévirksomhet var Marius Neset et av de heiteste unge navna på jazzscenen i 2011. Noen omtaler ham som den største norske saxofonisten siden Jan Garbarek. Tirsdag 17. juli stiller han med en ny versjon av Trondheim Jazzorkester på konsert i den store salen i Moldes nye kulturhus ”Plassen.”
Neset har komponert mye ny musikk for anledningen, en blanding av avantgarde, fusion og bop, der han søker energien som oppstår når det kompositoriske møter improvisasjon, i en setting der musikken spenner bredt og er både kaotisk, energisk, lyrisk, minimalistisk og melodiøs.  Harde, kontante klanger vil møte vakre landskap i en konsert det stilles store forventninger til.
Den spennende besetningen i denne utgaven av TJO blir:

Marius Neset, tenorsax,Eirik Hegdal, tenor- og barytonsax, Hanna Paulsberg, tenorsax
Peter Fuglsang, altsax, flløyte, klarinett, Eivind Lønning, trompet, Ronny Farsund, trompet
Erik Johannessen, trombone, Daniel Herskedal, tuba, Jovan Pavlovic, accordion, Espen Berg, piano, Petter Eldh, bass, Gard Nilsen, trommer


www.mariusneset.com
 
www.trondheimjazzorchestra.no  

Tirsdag 22:00
Teatret Vårt (Plassen)
Utskriftvennlig versjon Del denne side