Søk:
Giovanna Pessi | Susanna Wallumrød
Pessi-Wallumr__d-by-Andreas-Ulvo.jpg
Photo: Andreas Ulvo
Tidløs musikk gjennom flere århundrer

Et av fjorårets aller mest spennende musikalske samarbeid kom i stand mellom den sveitsiske harpisten Giovanna Pessi og den norske vokalisten Susanna Wallumrød. Deres felles CD-utgivelse, ”If Grief Could Wait”, er blitt beskrevet som ”intet mindre enn særdeles oppsiktsvekkende” og ”en av årets aller beste plater”. De fleste sangene er av den britiske middelalderkomponisten Henry Purcell, i tillegg til noen Wallumrød-originaler. Den avdøde folkrocksangeren Nick Drake samt Leonard Cohen er også representert som bidragsyterne til repertoaret. Under årets jazzfestival kan du høre dette unike ensemblet i Molde Domkirke

Vokal utfordring i barokk landskap. Susanna Wallumrød er mest kjent for sine soloplater, og arbeidet med duoen Susanna & the Magical Orchestra sammen med Morten Qvenild. I fjor ga hun i tillegg ut en mer rockepreget plate med tekster av Gunvor Hofmo. I samarbeidet med Giovanna Pessi viser Wallumrød nye sider av seg selv som vokalist, der stemmen er tilpasset de ulike sangene. Ikke minst er dette hørbart i Purcells barokk-komposisjoner, som utrolig nok er skrevet på 1700-tallet. Her er intense, vare og intime stemninger om hverandre, her er nerve og nærhet – men aller sterkest er kanskje klangene og det personlige og ekte uttrykket i tekst og musikk. Om det er jazz, i den helt snevre betydningen av ordet, er uvesentlig i denne sammenheng!  

Uvanlig kombinasjon. Giovanna Pessis eksepsjonelle barokkharpespill har tidligere blitt hørt på flere ulike ECM- innspillinger. Hun var i lang tid medlem i Christian Wallumrød Ensemble, ledet av Susannas bror. Konserter og øvinger med dette bandet brakte Pessi regelmessig til Oslo, hvor hun møtte og ble venn med Susanna. De begynte å spille sammen uformelt og Susanna inviterte Pessi til å spille på sitt soloalbum "Sonata Mix Dwarf Cosmos" i 2008. Da Manfred Eicher ba Giovanna om å gjøre et prosjekt for ECM, inviterte hun umiddelbart med seg Susanna, og det er nettopp den uvanlige kombinasjonen av harpe og vokal som gjør at sangene så til de grader kryper under huden på publikum. En strålende avslutningskonsert på årets Moldejazz er i vente.

Susanna K. Wallumrød – vokal
Giovanna Pessi – barokkharpe
Marco Ambrosini –nøkkelharpe
Jane Achtman - viola da gamba

http://player.ecmrecords.com/pessi-wallumrod

Lørdag 23:00
Molde Domkirke
Utskriftvennlig versjon Del denne side