kristoffer_tokle_dette.jpg

Kristoffer Tokle er kåret til Sparebank 1 SMN jazztalent 2014

Foto: Camilla Grünewald

SpareBank 1 SMN etablerte i 2005 en talentpris som tildeles en ung jazzmusiker fra Midt-norge. Prisen deles ut på Moldejazz hvert år. Prisen skal gi mottageren mulighet til å utvikle seg som utøver og er på kr 50 000.

Tidligere SpareBank 1 SMN jazztalenter er Ingrid Lode, Heyden Powell, Stian Westerhus, Daniel Herskedal, Hedvig Mollestad, Adrian Løseth Waade, Dag Erik Knedal Andersen, Anja Skybakmoen og Dan Peter Sundland.

En jury som har bestått av programkomiteen for Molde International Jazz Festival og Per Oskar Olsen fra Sparebank 1 SMN, har besluttet at prisen for 2014 skal tildeles trommeslageren Kristoffer Tokle.

Kristoffer Tokle gjorde seg bemerket allerede som 16-17 åring, som vikar i Ytre Suløen Jazz ensemble, der han nå har vært fast trommeslager siden 2012. Han var også en av initiativtagerne til Red Hot, årets bluesband i Norge i 2008; som sprang ut av Brassbanden som vokste opp med Moldejazz.

Med utgangspunkt i New Orleans-tradisjonen har Kristoffer Tokle beveget seg i et musikalsk landskap som omfatter både jazz, blues, R&B, pop og rock. I juni 2014 fullførte han sin mastergrad i utøvende musikk ved Universitetet i Agder. Som SpareBank 1 SMN Jazztalent får han nå egen konsert på hovedprogrammet til Moldejazz i 2015, som sammen med prisen forhåpentligvis bidrar til ytterligere satsning og fordypning for en av landsdelens mest talentfulle trommeslagere.

For mer informasjon kontakt:

Per Oskar Olsen            SpareBank 1 Midt-Norge                  telefon 901 02358
Anders Eriksson            festivalsjef Moldejazz                         telefon 916 06060

Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP