Espen_Reinertsen_foto_Camilla_Grunewald.jpg

SpareBank 1 JazZtipendiat 2014/15 går til Espen Reinertsen

Foto: Camilla Grünewald

Et stort talent og en spennende instrumentalist og komponist.

Til årets stipend - det åttende i rekken; meldte det seg flere svært godt kvalifiserte søkere. Juryen har hatt en krevende oppgave, men enstemmig valgt en kandidat og sier i sin begrunnelse at "Reinertsen over tid har utviklet ulike spilleteknikker på sitt instrument gjennom mer enn 150 konserter rundt om i verden - i ulike musikalske konstellasjoner og formater med både norske og internasjonale musikere. Gjennom samarbeidet med Trondheim Jazzorkester beskriver kandidaten i sin søknad at planen er å utforske klangbasert improvisasjon i et stort ensemble og la blåsere og klangelementer få en bærende og vesentlig rolle i musikken, som i form vil ligge nærmere eksperimentell popmusikk enn instrumentalmusikk og jazz".

Tidligere SpareBank 1 JazZtipendiater er Kobert (2007-08), Magic Pocket (2008-09), Kim Myhr (2009-10), Stian Westerhus (2010-11), Marius Neset (2011-12), Albatrosh (2012-13) og Kristoffer Lo (2013-14).

SpareBank 1 SMN og Midtnorsk Jazzsenter har gått sammen om å videreutvikle det livskraftige jazzmiljøet i landsdelen. Banken finansierer i den forbindelse SpareBank 1 JazZtipendiat - en årlig nasjonal stipendiatordning på kr.200.000,-.
I tillegg legger Midtnorsk Jazzsenter og Moldejazz inn betydelige ressurser i ordningen, som gjør dette til den største jazzprisen i Norge.

Målet med SpareBank 1 JazZtipendiat er å bidra til at Norge - med grunnlag i det unike jazzmiljøet ved NTNU og landet forøvrig - fortsatt kan få fram noen av verdens mest spennende jazzmusikere og komponister.

Juryen består av festivalsjef for Moldejazz, lederen for SpareBank 1 SMN og kunstnerisk råd i Midtnorsk Jazzsenter.

Anders Eriksson         festivalsjef, Moldejazz.
Per Oskar Olsen           SpareBank 1 SMN
Njål Ølnes                      musiker
Sissel Vera Pettersen  musiker
Jan Ole Otnæs              leder Nasjonal Jazzscene
Bjørn Willadsen          leder Midtnorsk Jazzsenter
Eirik Hegdal kunstnerisk leder Trondheim Jazzorkester
Skjermbilde_2014-05-07_kl._16.35.18.png


Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP