Monkey_Plot_foto_Daniel_Johannesen.jpg

Monkey Plot kåret til Årets unge jazzmusikere 2014

Foto: Daniel Johannesen

Monkey Plot ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2014 etter finalen i Jazzintro under Moldejazz tirsdag. Nå venter en toårig lanseringspakke med en lands- omfattende turné og festivaljobber for bandet. I tillegg får trioen med seg et arbeidsstipend fra Gramo på hele 150 000 kroner.


Det er noen av landets mest lovende unge jazzmusikere som deltar i Jazzintro. Å blir kåret til Årets unge jazzmusikere er dermed en solid fjær i hatten og en unik hjelp i en videre karriere.

- Sinnsykt bra!, sier Monkey Plot om å bli kåret til Årets unge jazzmusikere 2014. Neste uke går trioen i studio for å spille inn ny plate.

Det var den britiske jazzjournalisten Fiona Talkington som på vegne av Norsk jazzforum annonserte vinneren under Moldejazz tirsdag kveld.

- Det er en stor ære å dele ut prisen i årets Jazzintro, og å få ta del i lanseringen av en spennende ny fase i bandets karriere, sier hun.

Monkey Plot er en akustisk trio som består av Christian Skår Winther (Ålesund) på gitar, Magnus Skavhaug Nergaard (Lier) på bass og Jan Martin Gismervik (Karmøy) på trommer. De tre musikerne begynte å spille sammen i 2009 og har studert sammen ved Norges Musikkhøgskole i fire år. I fjor slapp trioen debutplaten «Løv og lette vimpler» til svært gode mottakelser.

Juryens begrunnelse
Årets jury bestod av pianist Tord Gustavsen, trompetist Gunhild Seim, trommeslager Gard Nilssen og gitarist Hedvig Mollestad Thomassen. Juryleder var Øyvind Skjerven Larsen, prosjektansvarlig i Norsk jazzforum.
- Fire så bra band med så vidt forskjellige uttrykk gjorde jobben svært vanskelig, sier juryleder Øyvind Skjerven Larsen. Valget falt på Monkey Plot som imponerte juryen med et moderne og originalt uttrykk.
Juryen sier følgende om Årets unge jazzmusikere 2014:
«Monkey Plot har et moderne og originalt uttrykk som ikke høres ut som mye annet. De framstår søkende, men med ro, og har sterke individuelle stemmer. Bandet har kommet langt i å utvikle et eget tonespråk og er tro mot sitt eget univers. Musikerne utstråler trygghet og har en tydelig tilstedeværelse i musikken som skaper en sterk opplevelse av kommunikasjon og samspill. Trioen har en overbevisende tilnærming til improvisasjon.»

En unik mulighet
Å bli kåret til Årets unge jazzmusikere er en unik mulighet for et lovende band i startgropa. Bandet skal de neste to årene lanseres med blant annet festivaljobber og en landsomfattende turné. Årets unge jazzmusikere mottar i tillegg et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

- Gramo gratulerer Monkey Plot som vinner av årets Jazzintro. Vi håper stipendet vil hjelpe dere å ta ytterligere skritt videre i karrieren, og fortsette å fremme norsk jazz på samme glimrende måte som i dag, sier Morten Møller i Gramo.
Et lanseringsprogram for unge profesjonelle jazzmusikere

Det er Norsk jazzforum og fem av landets største jazzfestivaler som står bak Jazzintro, et lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere. En fagjury har plukket ut åtte deltakerband på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale. Hvert band har holdt én konsert på en av de fire samarbeidsfestivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival) våren/sommeren 2014. På hver av de fire festivalene har juryen valgt ut ett band som deltok i finalespillet under Moldejazz. Vinner av Jazzintro - Årets unge jazzmusikere 2014 - får en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

Tidligere vinnere av Jazzintro er Urban Connection (1998), ra (2000), Solid! (2002), in the country (2004), Puma (2006), Albatrosh (2008), Ferner/Juliusson (2010) og Mopti (2012).
Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP