Søk:
"Break of day in Molde" Phaedra og Ingri Fiksdal
phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg
The Orchard Ballads
The Orchard Ballads er en konsert og danseforestilling laget av koreograf og danser Ingri Midgard Fiksdal og musiker og komponist Ingvild Langgård.

Break Of Day In Molde - The Orchard Ballads

Phaedra er nok et nytt navn for de fleste, men har allerede høstet strålende kritikker i både norsk og internasjonal presse for debutalbumet "The Sea" som kom tidligere i år. The Wire omtaler platen som "an exquisit debut (....) a triumph", og Uncut gir fire stjerner. Norske anmelderer trekker referanser til Joanna Newsom, Vashti Bunyan, og Kate Bush, mens Chicago Reader skriver “This is one of the year’s loveliest, most striking albums, unlike anything I’ve heard in years”.
«The Orchard Ballads» er et samarbeid mellom Phaedra og koreograf og danser Ingri Midgard Fiksdal. Resultatet er en kombinasjon av konsert og danseforestilling, inspirert av ulike typer forvandlinger og forråtnelsesprosesser. Uttrykket spenner fra det lette og hverdagslige til det mørke og dyriske, med flytende, fysiske tilstander der det sanselige og det rytmiske er i fokus. "Det hele er en overraskende altoppslukende opplevelse sammen med Langgårds suggererende musikk. Hele forestillingen rokker ved premissene for hva både dans og teater faktisk er", skriver Aftenposten.
Musikken beskrives som psykedelisk folk med eterisk kant, og en touch av rent skandinavisk mørke. Med instrumenter som pumpeorgel, vibrafon, zither, og strykere, er sammenlikninger med Nico og Antony Hegarty ikke langt unna, og med en god dose soul, litt skogbunnelektronika, og noen seige synthbasser, trekkes også linjer til Elizabeth Frazer og Siouxie Sioux. "Captivating timelessness - a rare find", skriver britiske Classic Rock presents Prog. "Hauntingly gorgeous" skriver Shindig Magazine.
Bak artistnavnet Phaedra er Ingvild Langgård, kunstner og musiker utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo. Albumet "The Sea" er sluppet på alltid like kvalitetsbevisste Rune Grammofon, og er det første i en konseptuell trilogi med mytologiske undertoner. Langgård har har hatt med seg Frode Jacobsen (Madrugada, Kitchie Kitchie Ki Me O) som medprodusent, mens Christian Engfelt (Cato Salsa Experience, Turns) har mikset låtene, Live har Langgård med seg Gunhild Mathea Olaussen på fiolin og koringer, Ane Marthe Sørlien Holen på vibrafon og perkusjon, og Jørn Egseth på orgel og synther.
Ingri Midgard Fiksdal er koreograf og danser utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har produsert en rekke arbeider på egen hånd og i samarbeid med regissør Miriam Prestøy Lie som Fiksdal/Lie. Disse inkluderer «The Happy Place», «PRAVDA», «Presenting», «Krasnoyarsk», «As if death was your hottest kiss ever», «PresentENDing» og «GRUS». Forestillingene har vært presenterte og co-produserte av BIT-Teatergarasjen, Black Box Teater, Dansens Hus, Regional Arena for Samtidsdans, Teatret Vårt, Det Norske Teatret og Rogaland Teater, og har også spilt i Finland og Zimbabwe. Til Molde har Fiksdal med danserne Shi Pratt og Kira Senkpiel.

Gled gled dere til stemningsfull musikkmagi når Phaedra og Ingri Fiksdal fremfører The Orchard Ballads for første gang i Reknesparken under Molde Jazzfestival!

Koreografi Ingri Midgard Fiksdal
Dansere: Ingri Midgard Fiksdal, Shi Pratt, Kira Senkpiel
Musikk: Ingvild Langgård / Phaedra
Scenografi og kostymer: Signe Becker

Utskriftvennlig versjon Del denne side