Søk:
Dave Holland - Artist in residence
DH2-MarkHigashino.jpg
Foto: Mark Higashino
Artist in residence 2011

Dave Holland

Den engelske bassisten, komponisten og bandlederen Dave Holland er årets Artist in Residence på Moldejazz. Helt siden han var medlem av Miles Davis sitt band i 1968 har han markert seg som en av de betydeligste bassistene i moderne jazz. Som bassist hos Miles var han med på milepæler i jazzhistorien med platene ”In a Silent Way” og Bitches Brew.

På 1970 tallet spilte Holland i grupper som ”Circle” med Chick Corea, Anthony Braxton og Barry Altschul, ”Gateway” med John Abercrombie og Jack De Johnette. I 1972 gjore han sin første innspilling under eget navn med plata ”Conference of The Birds” med Sam Rivers og Anthony Braxton. Også denne utgivelsen står som en milepæl i moderne jazz.

Fra tidlig på 1980tallet har han ledet egne band i ulike format; trio, kvartett, kvintett, sextett, oktett og storband. Han har gitt ut en rekke kritikerroste album på ECM fram til at han i 2005 etablerte sitt eget selskap Dare2 Records for å full kontroll over hele den kunstneriske prosessen.
Moldejazz vil presentere Dave Holland i fem ulike musikalske sammenhenger som vil vise bredden i hans musikalske kunstnerskap.

I åpningskonserten på Bjørnsonhuset mandag 18. juli får vi et møte mellom Dave Holland og den spanske flamenco-legenden og gitaristen Pepe Habichuela og hans kvintett. Samarbeidet er dokumentert på den kritikerroste CD’en ”Hands” som ble utgitt i 2010.
På festivalens avslutningskonsert i Molde Domkirke får vi et annet mestermøte. I 1999 tok den tunisiske oud(arabisk lutt) mesteren Anouar Brahem initiativ til et samarbeid med saxofonisten John Surman og bassist Dave Holland. Resultatet ble den fantastiske innspillingen Thimar på ECM. Vi har i mange år ønsket å presentere denne musikken for vårt publikum – i år lykkes vi endelig.
I tillegg til disse to konsertene vil Dave Holland spille en solokonsert og inngå i ytterligere to samarbeidsprosjekt. Tid og sted for disse konsertene vil bli offentliggjort senere.

Dave Hollands hjemmeside

Utskriftvennlig versjon Del denne side