Freedoms_Trio.jpg
Freedoms Trio

Torsdag 20. oktober kl 20.00 | Storyville

Gitaristen Steinar Aadnekvam, opprinnelig fra Bergen, har den seneste tida gjort seg kjent internasjonalt som en ualminnelig begavet gitarist.
Han er en av de få unge gitarister i verden som spiller moderne jazz på akustisk nylongitar. Hjemme i Norge fikk han sitt gjennombrudd bla. etter å ha vært finalist i Jazzintro under Moldejazz 2010 og påfølgende debutplate Simple Things som ledet til festivaljobber i hele Nord- Europa. Aadnekvam har ikke bare røttene sine i jazz, men også i world music, og han har lenge arbeidet i Brasil med brasilianske musikktradisjoner. I Freedoms Trio samarbeider han med to toppmusikere fra Brasil og Mozambique. Trommeslageren og sangeren Deodato Siquir, er tredje generasjons musiker fra Maputo - Mocambique. Han er en showman til fingerspissene og bidrar til en konsert hvor du ikke vil gå glipp av et sekund.

Bassisten Rubem Farias ble født i 1986 i slummen i Salvador i den brasilianske delstaten Bahia men det ble snart tydlig at den lille gutten hadde en usedvanlig musikalsk begavning. Bare 13 år gammel ble han antatt som elev på musikkkonservatorium i Sao Paulo hvor han fikk studere med mange av de beste musikerne i landet og idag er Rubem en av de mest ettertraktede unge instrumentalmusikerne i Brasil.

I 2015 ga Aadnekvam ut sin fjerde plate - Freedoms Tree - i samarbeid med det Norske plateselskapet Losen Records, og fikk strålende kritikker både i Norge og internasjonalt.

Steinar Aadnekvam, gitar
Rubem Farias, elbass
Deodato Siquir, perkusjon