SpareBenk1 SMN sponser Moldejazz Foto Vera Henriksen RB
Sparebank 1 SMN er en viktig samarbeidspartner og generalsponsor for Moldejazz.

Sparebank 1 SMN - Generalsponsor

SpareBank 1 SMN ble grunnlagt i 1823, men banken kom til Molde og Romsdal i 2005; da Romsdals Fellesbank ble fusjonert inn. Totalt i SpareBank 1 SMN konsernet er vi 1200 ansatte, hvorav godt over 100 arbeider i vårt fylke. Molde og Ålesund er de store brohodene.

Hvorfor sponser dere Moldejazz?

MoldeJazz er et fyrtårn i regionens kulturliv. Den skaper mye oppmerksomhet og trafikk i Molde - spesielt i uke 29, men også ellers i året. Den er en identitetsbygger av første klasse og har bidratt til talentutvikling i stor stil. På mange måter bringes den store verden inn til vårt område; slik sett er festivalen enestående!

Hvor lenge har dere vært sponsor for Moldejazz?

Egentlig i alle år, men fra 2007 skrudde vi opp statusen vår til å bli generalsponsor. I 2017 opprettholder vi denne posisjonen - som banken har til hensikt å videreføre.

Har dere noen prosjekter i samarbeid med Moldejazz?

Utviklingsstipendene «Årets Jazz-talent» og «Årets JazZtipendiat. Gjennom disse ordningene har unge talenter fått muligheter til å sette sammen nye band, skrive ny musikk og ikke minst, opptre på neste års festival.

Avtalen innebærer fortsatt støtte til Jazzlogen og Moldejazz sin helårlige aktivitet gjennom samarbeidet med Storyville Jazz Club. I tillegg innebærer avtalen en fornyet satsing på utdanningstilbud, først og fremst gjennom øremerket støtte til workshops og mesterklasser.