Fullt program - nye navn klare til Moldejazz 17-22 juli 2006

Sterke norske navn kompletterer programmet på årets jazzfestival i Molde ; Jazzmob, Trinity + Morten Quenild, The Core + Nils Olav Johansen, MoHa!, Wibutee, Christianssand String Swing Ensemble, Kristin Asbjørnsen ”Spirituals”, SubTrio og Trio De Janeiro er blant de nye navnene. I tillegg kommer Exploding Customer, Shuffle Demons og NYNDK. Kings of Convenience og Elvira Nikolaisen avslutter festivalen på Romsdalsmuseet lørdag.

Kings of Convenience gjør en av sine to norgeskonserter i Molde i sommer og får med seg den nye kometen Elvira Nikolaisen på lørdagens konsert på Romsdalsmuseet. 
 
Årets internasjonale jazztalent Kjetil Møster får en sentral rolle på Moldejazz.  I tillegg til å debutere med sin nye Sextet, medvirker han i Trinity som i sin nye utgave blir supplert med pianist Morten Quenild og i The Core som har med seg gitaristen Nils Olav Johansen.
 
Norske Jazzmob som har høstet strålende kritikk for sin nye utgivelse ”Infernal Machine” og erstatter World Saxophone Quartet som dessverre har måttet avlyse sin europaturne og derved også konserten i Molde.  
 


Kristin Asbjørnsenpresenterer sitt nye prosjekt ”Spirituals” i Molde Domkirke. Kristin arvet det rike notematerialet til den afro-amerikanske sangeren Ruth Reese i 1990 og fikk gjennom dette tilgang til en rekke ukjente spirituals. De nye musikalske arrangementene er både meditative og groovy, og er inspirert av bluesaktig sørstatsmusikk, vestafrikansk folkemusikk og sakral meditasjonsmusikk.
 
På Kulturhuset vil Wibutee presentere materiale fra sin nye CD ”Sweet Mental” der de fusjonerer jazz, rock, pop og elektronika på en helt egen måte og skaper et uttrykk som ikke bare er særdeles spennende, men også vanskelig å finne umiddelbare referanser til.


Flere billetter til Sting-konserten!

Sting har invitert med sønnen Joe Sumner og bandet hans Fiction Plane som gjester til konserten på Romsdalsmuseet onsdag 19. juli. Lørdag 27 mai kl 08.00 legges det ut en del ekstrabilletter til denne konserten på Billettservice 815 33 133 og på www.moldejazz.no


FORSIDE
- Særdeles vellykket festival
- Vi har gjennomført en særdeles vellykket festival.
LES MER
KONSERT: Redman og Trondheim Jazzorkester

LES MER
INTERVJU: Møster her, der og overalt
Har du oppdaget at noen artister under årets festival har fått mer spilletid enn andre, da har du nok rett i det. Den mest profilerte dette året er den unge jaz...
LES MER
INTERVJU: Bugge Wesseltoft
INTERVJU: Uncle Lionel fra katastrofe til parade
FESTIVAL FINALE MED TO NYE BESTILLINGSVERK OG UROPPFØRING UNDER MOLDEJAZZ 2006
Oppdatert program og billett info
A K Dolven - årets festivalkunstner
Fullt program - nye navn klare til Moldejazz 17-22 juli 2006
Nye navn klare til Moldejazz 17-22 juli 2006
Dagspass under Moldejazz 17-22.7.2006
Sting til Romsdalsmuseet 19.juli
Sterke navn til Moldejazz 17-22 juli 2006
Kjetil Møster årets unge internasjonale jazztalent.