Kjetil Møster årets unge internasjonale jazztalent.

foto: Ole Hesledalen
International Jazz Festivals Organization(IJFO) og International Association For Jazz Education(IAJE) har I fellesskap valgt den norske saxofonisten Kjetil Møster som årets internasjonale jazztalent under 30 år. Kjetil Møster som ble lansert til denne konkurransen av MoldeJazz, ble valgt ut i konkurranse med 8 unge musikere fra Europa og Canada.


Prisen vil bli overrakt i forbindelse med konserten med Chick Corea og Trondheim Jazzorkester på IAJE s store årlige konferanse i New York 14. januar 2006. Prisen har en samlet verdi på USD 20 000 og målsettinga med prisen er å sette fokus på en ung lovende musiker gi han/henne muligheten til å utvikle karrieren. For Kjetil Møster betyr det at han får mulighet til å spille på minst seks av festivalene innafor IJFO nettverket. Nettverket omfatter 14 betydningsfulle festivaler i Europa, USA og Canada, bla North Sea Jazz Festival, Montreux Jazz festival, Monterey Jazz Festival, Vancouver Jazz Festival og London Jazz Festival. Molde International Jazz Festival er eneste norske festival i dette nettverket.
 
Kjetil Møster begynte å spille musikk i 6 årsalderen. Han startet med trekkspill, har vært med i skolekorps og rockeband og spilt klassisk musikk og samtidsmusikk før han endte opp med det jazzuttrykket han i hovedsak spiller i dag. Kjetil har gått fire år på jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Han har spilt i en rekke band, fra Trondheim Jazz Orkester med Chick Corea og Pat Metheny, til fri improvisasjon med Paal Nilssen-Love og Maja Ratkje. Kjetils hovedprosjekter i dag er høyenergisk modaljazz med The Core, eksperimentell kammerjazz med Zanussi Five, fri improvisasjon med Ultralyd, Trinity og Møster/Zanussi/Nordeson Trio, rock med King Midas, i tillegg til andre band og ad hoc konstellasjoner.
 
IJFO er et nettverk av internasjonale jazzfestivaler og omfatter Jazzfest Wien (Østerrike), Pori Jazz Festival (Finland), Jazz Á Vienne (Frankrike), North Sea Jazz Festival (Holland), Umbria Jazz Festival (Italia), Molde International Jazz Festival (Norge), Festival de Jazz de Vitoria-Gastiez (Spania), Montreux Jazz Festival (Sveits), International Istanbul Jazz Festival (Tyrkia), Festival International de Jazz de Montreal (Canada), Vancouver International Jazz Festival (Canada), Monterey Jazz Festival (USA), Ravinia Festival (USA), og London Jazz Festival (England).
 
www.ijfo.net
 
 
 IAJE er en internasjonal organisasjon som arbeider for vekst og videreutvikling av jazz og jazzutdanning. Organisasjonen ble etablert i USA i 1968 som en nasjonal organisasjon, men har siden slutten på åttitallet utviklet seg til å bli mer internasjonal med medlemmer og aktivitet i hele verden.  I dag har organisasjonen over 8000 medlemmer fra 40 land med representanter fra hele jazzindustrien; utdanningsinstitusjoner, noteforlag, festivaler og andre arrangører, management og bookingbyråer, ulike organisasjoner, musikkstudenter og musikere.
 
Hvert år arrangerer IAJE verdens største – og kanskje den viktigste, internasjonale jazzkonferanse med mer enn 7000 deltagere fra 40 land. I 2006 arrangeres konferansen i New York 11. – 15. januar. Konferansen arrangeres for 33. gang.
 
www.iaje.org
 


FORSIDE
- Særdeles vellykket festival
- Vi har gjennomført en særdeles vellykket festival.
LES MER
KONSERT: Redman og Trondheim Jazzorkester

LES MER
INTERVJU: Møster her, der og overalt
Har du oppdaget at noen artister under årets festival har fått mer spilletid enn andre, da har du nok rett i det. Den mest profilerte dette året er den unge jaz...
LES MER
INTERVJU: Bugge Wesseltoft
INTERVJU: Uncle Lionel fra katastrofe til parade
FESTIVAL FINALE MED TO NYE BESTILLINGSVERK OG UROPPFØRING UNDER MOLDEJAZZ 2006
Oppdatert program og billett info
A K Dolven - årets festivalkunstner
Fullt program - nye navn klare til Moldejazz 17-22 juli 2006
Nye navn klare til Moldejazz 17-22 juli 2006
Dagspass under Moldejazz 17-22.7.2006
Sting til Romsdalsmuseet 19.juli
Sterke navn til Moldejazz 17-22 juli 2006
Kjetil Møster årets unge internasjonale jazztalent.