Nyt klubbkveldene på Moldejazz!

På Klubb Kulturhuset har du under årets Moldejazz muligheten til å få med deg noen av de mest spennende artistene innen hip hop, soul, elektronika, dub og techno. Fra England kommer Jamie Lidell - europas heiteste soulnavn akkurat nå, samt DJ Food som har vært med og produsert flere av elektronikaens mest legendariske album. Fra den karibiske øyrepublikken Dominica kommer dub/reggae vokalisten Tikiman i et samarbeid med norske Mind over MIDI, og fra Norge og Algerie kommer vårt nye soul/RnB håp Sofian som garantert vil få det til å koke og syde på Kulturhuset. I tillegg har vi gleden av presentere søta brors publikumsfavoritt Timbuktu, sunnmøres technohelter John Storm N Da Kid og solstrålen DJ Sunshine.


JAMIE LIDELL (UK) 


Vi er stolte av å kunne presentere den britiske soulvokalisten og produsenten Jamie Lidell, kjent for sine fantastiske sceneshow. Vokalprestasjonene hans blir ofte sammenlignet med Sly Stone og Prince. På scenen styrer han også all musikken live og sampler sin egen stemme og vrir og vender på den. Han har både vært vokalist i Matthew Herbert's Big Band og support for Bjørk. På Moldejazz vil han bl.a. framføre låter fra det kritikerroste albumet "Multiply". VJ Geoff Johnston vil ta seg av det visuelle med en miks av bilder og live film under konserten.


JOHN STORM N DA KID


Knut Sævik, Tore Breivik og Oddgeir Kristensen i JSNDK er nok mest kjent som Side Broks produsenter og backingband. Debutalbumet deres fra 2002 fikk strålende kritikker, men på Moldejazz får vi også høre musikk fra det kommende albumet. Knut Sævik jobber for tiden med Nils Petter Molvær og DJ Strangefruits Mungolian Jet Set. Sammen med Tore Breivik og den russiske pianisten Olga Konkova utgjør han i tillegg bandet Sernet og Fyre. Men, med John Storm N Da Kid på scenen handler det mest av alt om techno!


MIND OVER MIDI og TIKIMAN aka Paul St. Hilaire


Moldejazz gir deg den sjeldne muligheten til å oppleve elektronikaveteranen Mind over MIDI (MoM) live sammen med den karibiske dubvokalisten Tikiman aka Paul St. Hilaire. MoM har drevet med elektronisk musikk i over ti år og har jobbet med bl.a. Nils Petter Molvær, Bugge Wesseltoft og Sidsel Endresen. MoM har lenge vært en stor fan av dubvokalisten Tikiman, og på Fløienfestivalen 2001 kom Tikiman på scenen og jammet med MoM. Nå møtes de igjen på scenen i Molde. TIKIMAN kommer fra Dominica, men har nå base i Berlin. Med sin særegne stemme og fengslende sceneopptredener er han en av Europas mest ettertraktede dubvokalister. Musikken hans er innsmygende, med sjelfulle melodier og tekster. Dette blir en kveld der Mind over MIDIs arktiske klanger møter Tikimans karibiske toner. En sikker vinner på årets Moldejazz!


SOFIAN


Sofian blir omtalt som norges nye soul-håp. I april holdt han sin første offisielle konsert på et fullstappet Blå - med stor suksess. Sofian (Sofian Benzaim ) er født i Algerie, men kom til Norge som fireåring. Han har holdt på med musikk hele livet og i fjor kom han i kontakt med stjerneprodusenten Hitesch Ceon og produsentteamet Slow&Hard (Kim Ofstad og Jonny Sjo). I løpet av et halvt år har de spilt inn musikken til albumet "Sofian". Sofian er en soulvokalist som har mye til felles med sine helter Prince, John Legend, D'Angelo, Stevie Wonder og Marvin Gaye.
Sofian Benzaim star Ole Børud backing voc Susann Sumundu backing voc Håvard Grytting backing voc Jonas Lie Theis keys Hitesh Ceon keys Jonny Sjo bass Frank Brodahl lead trumpet Birgit Juus trumpet Tarjai Grimsby trumpet Kim Ofstad drums Marius Ryen sounddesign


Sunshine Sound System (DJ Sunshine)


DJ Sunshine har tidligere spilt på Moldejazz med Frie Former. Sunshine Sound System finner du til vanlig på Blå i Oslo, og er en av de mest populære klubbkveldene der. DJ Sunshine har også i flere år vært å høre som fast DJ i NRK P3. Til Molde kommer hun med platebagen full av soul, hip hop, dancehall, latin, afrobeat, disco, house og mye annet snadder!


TIMBUKTU


Den Svenske rapperen Timbuktu fikk sitt store gjennombrudd med sin tredje utgivelse "The båtten is nådd" som han fikk to Grammiser for. Han har også fått svenske P3s pris for "Beste hip hop/RnB/soul" og "Beste låt. Timbuktus vilje til å finne nye musikalske infallsvinkler gjør ham unik innen skandinavisk musikkliv. Tidligere i år kom det kritikerroste albumet "Alla vill till himmelen, men ingen vill dö". Til Moldejazz kommer Timbuktu sammen med Dj Amato og Chords.


DJ FOOD (UK)


Fra Ninja Tune Records i England gir vi deg en helaften med Dj Food, en av europas mest ettertraktede DJ's. DJ Food aka Strictly Kev er en av hjernene bak smått legendariske album som Recipe for Disaster, Refried Food, Kaleidoscope, ColdKrushCuts, Journeys by DJ (Coldcut) og The Blech (Warp rec). Foruten å produsere smellfeit musikk turnerer han verden rundt med sin røffe mix av hip hop, breaks, funk og drum & bass. Her kan alt skje, og det gjør det! Paris, London, Montreal, Berlin, Barcelona, Molde! Tar du hintet?


RALPH MYERZ & THE JACK HERREN BAND


Som oppvarming for Lauryn Hill har vi gleden av å presentere norges mest energiske liveband! Ralph Myerz & The Jack Herren Band er tilbake i Molde, og vil garantert sette museet i fyr og flamme! Sist de var i Molde forførte de publikum med hitsingler som Nikita, Casino og Think Twice. I år vil de også framføre låter fra deres rykende ferske album, "Your new best friends". Gjør deg klar til en energisk og svett affære av de sjeldne!


NYHETER
Kjetil Møster årets unge internasjonale jazztalent.

LES MER
Vellykket Moldejazz avsluttet 23. juli
Den 45. jazzfestivalen i Molde ble en suksess med mange musikalske høydepunkt.
LES MER
Jormins kirketid

LES MER
Everything is Everything
Radka Toneff Minnefond 2005
Yrke: Vibrafonist
Uten nerve
- I have hope
Haynes for President!
Bojan Z – Et originalt fyrverkeri
Teater uten kulisser
Trio Mediæval
New Orleans til neste år med BTI Nordic?
Arild Andersen - Med kjerne i musikken
Dagspass på Moldejazz og ledige hotellrom!
EKSTRAKONSERT MED OLA KVERNBERG TRIO OG EBOU SECKA WOLOFF EXPERIENCE
Nyt klubbkveldene på Moldejazz!
Årets barneprogram og nytt barnemotiv
Ny samarbeidsavtale for Moldejazz
Moldejazz 2005 Programnyheter!
Ane Brun, Thomas Dybdahl og Jaga Jazzist på Romsdalsmuseet
Lauryn Hill til Moldejazz!
Artist in Residence 2005 - Arild Andersen
Første konserter ut for Moldejazz 2005
Årets Jazzkunstner 2005
Velkommen tilbake 17.-22. juli 2006!