Årets barneprogram og nytt barnemotiv

Barneprogrammet for årets Moldejazz er klart. Emilie Watn fra klasse 4B på Langmyra skole har tegnet årets T-skjorte motiv. ”Syng, Klapp og Swing” med fem jazzmusikere og barn fra Molde vil fram føre kjente jazzlåter på Forum. På samme sted presenterer Eldbjørg Raknes, Siri Gjære og Stian Carstensen ”SMÅ SANGER MEST I DET BLÅ”og på Rådhusplassen vil Mr Jazzboss – alias Ole Foss ha gratisforestillinger med gjester og musikk hver dag hele uka.

Dette er tredje året Moldejazz arrangerer tegnekonkurranse på 4.trinnet for alle barneskolene i Molde og omegn. Oppslutningen er formidabel, og vi får inn mange hundre tegninger hvert år. I år som i fjor kom det inn en masse flott barnetegninger i konkurransen om årets barne T- skjorte motiv. Det var mange flotte tegninger å velge mellom, men til slutt valgte vi å satse på Emilie Watn sin trio med byvåpenets hval som jazzer opp tilværelsen for alle på gitar, saxofon og trommer!


Barneforestillinger under Moldejazz

De faste barneforestillingene går på Forum hver formiddag kl 14.00 fra mandag til torsdag og kl 11.00 og kl 13.00 på fredag.
 
”SYNG KLAPP OG SWING”

"Rundt og rundt, rundt og rundt, grammofon grammofon, svimmel i hue, svimmel i hue..." Slik starter en av de mest  etterspurte og legendariske barneplatene fra 70-tallet – basert på Lørdagsbarnetimen på radio.  Det hele startet med at Harald Gundhus og Egil Kapstad som pleide å tulle litt og jazze opp kjente barnesanger og gamle regler for ungene sine. Alt var lek, improvisasjon og kompromissløs moro, noe som fikk barn i alle barnehager til å synge regler som "rock 'n' roll, fiskeboll, kjøttkaker og fårikål". I fire dager inviterer Harald Gundhus og med en jazzkvartett med Odd Riisnæs saxofon, Eivin Sannes piano, Terje Venaas bass og Eivind Olsen trommer barn og voksne til å synge,  klappe og swinge til kjente og ukjente jazzlåter på Forum.  


SMÅ SANGER MEST I DET BLÅ
 
Små sanger mest i det blå er ikke en tradisjonell historie presentert i konsertform. Her er farger og det meste av det en kan assosiere med det, den underliggende røde tråden -  følelser, lyder, årstider, ting, rom, bilder. Ut av dette skaper musikerne og barna sammen en lek med språk og med lyd, språkbilder og lydbilder, melodier og sanger.
Moldepublikummet har tidligere opplevd suksessforestillingen ” Det Bor en gammel baker..”  med  Eldbjørg Raknes  Med produksjonen Små sanger mest i det blå fortsetter Eldbjørg  leken med tekster,lyder og melodier i møte med BARN i ALLE ALDRE.NYHETER
Kjetil Møster årets unge internasjonale jazztalent.

LES MER
Vellykket Moldejazz avsluttet 23. juli
Den 45. jazzfestivalen i Molde ble en suksess med mange musikalske høydepunkt.
LES MER
Jormins kirketid

LES MER
Everything is Everything
Radka Toneff Minnefond 2005
Yrke: Vibrafonist
Uten nerve
- I have hope
Haynes for President!
Bojan Z – Et originalt fyrverkeri
Teater uten kulisser
Trio Mediæval
New Orleans til neste år med BTI Nordic?
Arild Andersen - Med kjerne i musikken
Dagspass på Moldejazz og ledige hotellrom!
EKSTRAKONSERT MED OLA KVERNBERG TRIO OG EBOU SECKA WOLOFF EXPERIENCE
Nyt klubbkveldene på Moldejazz!
Årets barneprogram og nytt barnemotiv
Ny samarbeidsavtale for Moldejazz
Moldejazz 2005 Programnyheter!
Ane Brun, Thomas Dybdahl og Jaga Jazzist på Romsdalsmuseet
Lauryn Hill til Moldejazz!
Artist in Residence 2005 - Arild Andersen
Første konserter ut for Moldejazz 2005
Årets Jazzkunstner 2005
Velkommen tilbake 17.-22. juli 2006!