Lauryn Hill til Moldejazz!

Moldejazz har gleden av å presentere en av den urbane musikkens mest spennende artister, Lauryn Hill. Hun vil stå i spissen for 14 musikere og sangere på Romsdalsmuseets utescene torsdag 21. juli. Lauryn Hill har lykkes i å skape sin helt særegne sound i grenselandet mellom soul, reggae, rap og r&b, og i tillegg er hun en svært dyktig låtskriver og produsent.

Som medlem av gruppen The Fugees (med Wyclef Jean) tok hun verden med storm med hiten "Killing me softly" fra det legendariske albumet The Score, utgitt i 1996. Albumet solgte i 17 millioner eksemplarer verden over og høstet en Grammy.
I 1998 ga Lauryn Hill ut det fantastiske soloalbumet “The Miseducation of Lauryn Hill”. For dette ble hun æret med 5 Grammy priser etter å ha blitt nominert i 11 kategorier, det meste for en kvinne noensinne. I 2002 ga hun ut MTV Unplugged No. 2.0., en akustisk og upolert plate med personlige og samfunnskritiske tekster. I løpet av 2005 kommer hun med et nytt og etterlengtet soloalbum. Innholdet på plata er ennå ikke kjent, men det som er sikkert er at hun har innledet et samarbeid med rapperen og produsenten Kanye West, kjent som en av Alicia Keys og John Legends samarbeidspartnere. Det ryktes også at det vil komme en gjenforening av The Fugees i løpet av den nærmeste framtid.
Sist høst besøkte Lauryn Hill fire amerikanske byer som en del av Kool Nu Jazz Festival. I mars i år var hun i Malaysia og spilte til inntekt for tsunamiofrene og i sommer begir hun og bandet seg ut på en europaturne der Moldejazz er et av stoppestedene. Dette er en konsert det vil gå gjetord om i mange år framover - sørg for å få med deg denne begivenheten.

ROMSDALSMUSEET MRM2107  KL. 18.00


NYHETER
Kjetil Møster årets unge internasjonale jazztalent.

LES MER
Vellykket Moldejazz avsluttet 23. juli
Den 45. jazzfestivalen i Molde ble en suksess med mange musikalske høydepunkt.
LES MER
Jormins kirketid

LES MER
Everything is Everything
Radka Toneff Minnefond 2005
Yrke: Vibrafonist
Uten nerve
- I have hope
Haynes for President!
Bojan Z – Et originalt fyrverkeri
Teater uten kulisser
Trio Mediæval
New Orleans til neste år med BTI Nordic?
Arild Andersen - Med kjerne i musikken
Dagspass på Moldejazz og ledige hotellrom!
EKSTRAKONSERT MED OLA KVERNBERG TRIO OG EBOU SECKA WOLOFF EXPERIENCE
Nyt klubbkveldene på Moldejazz!
Årets barneprogram og nytt barnemotiv
Ny samarbeidsavtale for Moldejazz
Moldejazz 2005 Programnyheter!
Ane Brun, Thomas Dybdahl og Jaga Jazzist på Romsdalsmuseet
Lauryn Hill til Moldejazz!
Artist in Residence 2005 - Arild Andersen
Første konserter ut for Moldejazz 2005
Årets Jazzkunstner 2005
Velkommen tilbake 17.-22. juli 2006!