Årets Jazzkunstner 2005

Moldejazz og Kunstnersenteret Møre og Romsdal er stolte over å kunne presentere den internasjonale anerkjente kunstneren Sven Påhlsson som kommende års festivalkunstner. Påhlsson er Norges fremste innen virituell videokunst og under Moldejazz vil han vise trilogien «Crach Course», «Sprawlville» og «Consuming Pleasures». 


Sven Påhlsson

Sven Påhlssons nettside
Sven Påhlsson har i en årrekke markert seg på internasjonalt plan med sine virituelle videoarbeider. Hans videokunst går ut på å bygge opp kunstig skapte virkeligheter, eller animerte virkelighetsbilder. Arbeidene tar ofte utgangspunkt i den vestlige verdens samfunnstilstand, og med et kritisk blikk ser Påhlsson nærmere på vestens forbrukerkultur, bilkultur og generelle livsstil.
Påhlsson har i flere av sine videoarbeider samarbeidet med musikeren Erik Wøllo. Wøllo setter musikk til videoene, noe som gir verkene en ytterligere dimensjon som kunstopplevelse. De tre arbeidene som inngår i trilogien under Moldejazz vil alle være akompagnert av Wøllos musikk. 
 


Motiv fra Sprawlville
Sven Påhlssons arbeider skal vises som separatutstilling ved Kunstnersenteret Møre og Romsdal, samt i Kulturhuset, som er en av Moldejazz' konsertarenaer. Ved å overføre deler av utstillingen ut av gallerirommet og inn på konsertarenaen, samt ved å sette et fokus på mulitmedielle kunstsjangre som kombinerer billedkunst og musikk, bringer Moldejazz med visningen av Påhlssons arbeider kunsten og musikken stadig tettere sammen. Moldejazz tør love at konsertgjengerne ved kommende års festival vil få en spenstig, både kunst og musikkopplevelse, i møtet med Sven Påhlssons videoarbeider i storformat.
 
Som festivalkunstner er Sven Påhlsson også ansvarlig for utformingen av festivalmotivet, som preger festivalens visuelle profil. Festivalmotivet for 2005 er hentet fra Påhlssons videoarbeid «Sprawlville», og lanseres under pressekonferansen i Molde den 8. desember 2004. Dette motivet danner utgangspunkt for senere utarbeidelse av kunsttrykk og produketer som T-shirt m.fl. - samt festivalens visuelle profil for 2005. 
 


NYHETER
Kjetil Møster årets unge internasjonale jazztalent.

LES MER
Vellykket Moldejazz avsluttet 23. juli
Den 45. jazzfestivalen i Molde ble en suksess med mange musikalske høydepunkt.
LES MER
Jormins kirketid

LES MER
Everything is Everything
Radka Toneff Minnefond 2005
Yrke: Vibrafonist
Uten nerve
- I have hope
Haynes for President!
Bojan Z – Et originalt fyrverkeri
Teater uten kulisser
Trio Mediæval
New Orleans til neste år med BTI Nordic?
Arild Andersen - Med kjerne i musikken
Dagspass på Moldejazz og ledige hotellrom!
EKSTRAKONSERT MED OLA KVERNBERG TRIO OG EBOU SECKA WOLOFF EXPERIENCE
Nyt klubbkveldene på Moldejazz!
Årets barneprogram og nytt barnemotiv
Ny samarbeidsavtale for Moldejazz
Moldejazz 2005 Programnyheter!
Ane Brun, Thomas Dybdahl og Jaga Jazzist på Romsdalsmuseet
Lauryn Hill til Moldejazz!
Artist in Residence 2005 - Arild Andersen
Første konserter ut for Moldejazz 2005
Årets Jazzkunstner 2005
Velkommen tilbake 17.-22. juli 2006!