Første konserter ut for Moldejazz 2005

Arild Andersen Group åpner Moldejazz 2005 med det nye prosjektet ”Electra”, ”Trio Mediæval” synger i Molde Domkirke og Sven Påhlsson er festivalkunstner.


Arild Andersen
ARILD ANDERSEN GROUP  - ELECTRA

Åpningskonsert under Moldejazz 2005 er bassisten ARILD ANDERSEN  sitt nye prosjekt ELECTRA. Musikken er opprinnelig skrevet til Sofokles’ drama “ Electra “ som en del av kultursatsningen i forbindelse med Athen OL 2004.  Arild Andersens Group har så videreutviklet musikken til cd og konsert format – der musikkutrykket er totalt fra vår tid.
 
Som i alle greske dramaer er det et kor som kommenterer handlingen. Solisten som framfører ” “Electra’s song” og koret synger alle tekstene på det opprinnelige språket “gammel gresk “. I denne versjonen av  Arild Andersen Group er det derfor med tre greske sangere. I tillegg er besetningen trompet , gitar og kontrabass og to trommeslagere,  Musikken er dvelende, med et intenst trompetspill av Arve Henriksen, freakete gitarer av Eivind Aarset og Arild Andersens umiskjennelige basspill. Musikken gir oss et glimt av en forgangen tid i et tidsoverskridende samtidsformat. Gled dere til en åpningskonsert med en av våre aller fremste  jazzmusikere og hans nye band!
 
ARVE HENRIKSEN-  trompet, EIVIND AARSET -  gitarer, PATRICE HERAL -trommer,tablas,udu,vokal, PAOLO VINACCIA - trommer, percussion ,laptopp
ELLY CASDAS – vokal, FOTINI GRAMMENOU – vokal, SAVINA YANNATOU - vocal
ARILD ANDERSEN - bass, live electronics ,DAVID SOLHEIM -lydproduksjon
 
Bjørnsonhuset mandag 18. juli kl 18.00


Trio Mediæval
TRIO  MEDIÆVAL


Kirkekonserten under Moldejazz 2005 blir et spennende møte med den norsk-svenske kvinnelige vokalgruppa Trio Mediæval, som på få år har rukket å bli noe så sjeldent som en internasjonal sensasjon innen sin sjanger. Et samstemt presse- og anmelderkorps på begge sider av Atlanterhavet har latt seg overbegeistre av både repertoar, sangkvaliteter og fremførelse. En"gammel" musikkform har gjennom denne trioen fått et nytt, kraftig, klart og nesten overjordisk uttrykk - dokumentert gjennom to strålende CD-utgivelser og en mengde konserter i inn- og utland. Til sommeren står altså Molde Domkirke for tur.
 
Trio Mediæval, som ble etablert i 1997, består av Sandefjordjenta Linn Andrea Fuglseth, Torunn Østrem Ossum fra Namsos og Gøteborgfødte Anna Maria Frimann. De har alle bred musikalsk erfaring, både teoretisk og som utøvende sangere. Repertoaret er utviklet langs tre hovedlinjer - flerstemmig middelaldermusikk, nyskrevet musikk og norske middelalderballader og sanger.
 
En konsert med Trio Mediæval gir oss mange inntrykk. Klokkeklar flerstemtsang avløses av tre distinkte stemmer som sammen lyder som et instrument - rytmisk både komplisert og intrikat. Den sakrale middelaldermusikken kjennetegnes ved sine spirituelle, mystiske og meditative kvaliteter og er båret fram av klarhet og styrke. I utenlands presse blir gruppas klang ofte beskrevet som nordisk - til tross for at tradisjonell kirkemusikk gjerne har opprinnelse lenger sør i Europa. Og som et lite apropos til den forestående julehøytid, her et et utdrag fra en konsertanmeldelse av Trio Mediæval fra engelske Evening Standard: "Norway gives us a tree each year for which Trafalgar Square is grateful. Now, as rwell as this, they send us a trio of sopranos for which all who love music are indebted. The ancient stones of Temple Church softened in wonder.....
 
En spennende kirkekonsert er i vente under neste års Moldejazz. Sikrer du deg billett allerede før jul?
 
Linn Andrea Fuglseth – vokal , Torunn Østrem Ossum- vokal  og Anna Maria Frimann - vokal
 
Molde Domkirke tirsdag 19.juli kl. 20.00

Se under Program - der kan du bestille billetterNYHETER
Kjetil Møster årets unge internasjonale jazztalent.

LES MER
Vellykket Moldejazz avsluttet 23. juli
Den 45. jazzfestivalen i Molde ble en suksess med mange musikalske høydepunkt.
LES MER
Jormins kirketid

LES MER
Everything is Everything
Radka Toneff Minnefond 2005
Yrke: Vibrafonist
Uten nerve
- I have hope
Haynes for President!
Bojan Z – Et originalt fyrverkeri
Teater uten kulisser
Trio Mediæval
New Orleans til neste år med BTI Nordic?
Arild Andersen - Med kjerne i musikken
Dagspass på Moldejazz og ledige hotellrom!
EKSTRAKONSERT MED OLA KVERNBERG TRIO OG EBOU SECKA WOLOFF EXPERIENCE
Nyt klubbkveldene på Moldejazz!
Årets barneprogram og nytt barnemotiv
Ny samarbeidsavtale for Moldejazz
Moldejazz 2005 Programnyheter!
Ane Brun, Thomas Dybdahl og Jaga Jazzist på Romsdalsmuseet
Lauryn Hill til Moldejazz!
Artist in Residence 2005 - Arild Andersen
Første konserter ut for Moldejazz 2005
Årets Jazzkunstner 2005
Velkommen tilbake 17.-22. juli 2006!