Trichotomy.jpg
Sesongstart - Trichotomy med gjest Elisabeth Nygård-Pearson

Konserter
Sesongstart - Trichotomy
Torsdag 26. januar 20:00
Storyville (PLASSEN)
« Se hele programmet

Torsdag 26. januar kl 20:00 | Storyville

Den australske pianotrioen Trichotomy har utgitt tre overbevisende album for Naim Jazz - Variation(2010), The Gentle War (2011), og Fact Finding Mission (2013).

De har fått et rykte som en av de mest spennende trioer i moderne jazz og har sin helt egne unike melodiske stemme og ensemblelyd. Inspirert av et variert utvalg av påvirkninger fra Aphex Twin til Vijay Iyer, og John Zorn til Tord Gustavsen, kombinerer Trichotomy musikk med et tett rytmisk fokus og raffinert melodisk klarhet.
Siden deres forrige album, har de hatt en hektisk timeplan i Australia gjennom bl.a. samarbeid med kammergrupper, videokunstnere, strykekvartetter og symfoniorkestre.
De er nå tilbake med sin nyeste utgivelse, KNOWN-UNKNOWN utgitt på Challenge Records. De har tatt et tydelig skritt inn i nytt territorium hvor elektroniske lyder fusjonerer med akustiske improvisasjoner, mens kompleksiteten i komposisjonene og gruppeimprovisasjoner er balansert med grasiøse melodier og rike harmonier. 
Trichotomy kan trygt kalles en dristig trio med visjon, dybde og intensitet.

På turneen i Norge har de fått med seg komponist og vokalist Elisabeth Nygård-Pearson som etter 15 år i UK er tilbake i Trondheim hvor hun blant annet opptrådte under Jazzfest 2016. Hun har raskt blitt en betydelig skikkelse i europeisk jazz og på moderne musikkscener


Sean Foran - piano

John Parker - trommer

Samuel Vincent - bass


+ Special guest Elisabeth Nygård-Pearson - vokal