Ja til harryfestival!

Ånei. Det ringer, og jeg kjenner igjen nummeret. Jeg har fått Jazzolf på tråden.

– Er det Nordbø?

– Hva er det nå da, Jazzolf? Jeg har deadline og dårlig tid.

– Nordbø, hold kjeft. Jeg har nå funnet løsningen på alle jazzfestivalers problemer.

– Tviler jeg ikke på.

– Ta ikke den ironiske tonen. Hør, Nordbø: Jeg var på Kongsbergjazz i forrige uke. Der så jeg lyset!

– På tide.

– Jeg var på konsert med Stevie Wonder, selveste The Bull, og det var superfett, bortsett fra at han prøvde å få med seg nordmenn på allsang! Snakk om optimist! OG – en viktig ting til – jeg opplevde nok en gang at nesten ingen av publikummerne brydde seg om hvem som var på scenen. De ga blanke!

– Du kødder, Jazzolf?

– Først ble vi tvunget til å stå i to timer. De skal jo selge øl. Da konserten begynte, flyttet jeg meg rundt og sto på ca. sju forskjellige steder, men overalt var det proppfullt av bøg, harrytasser og fulle fjortisberter som ga fullstendig eff, de ropte og hoiet, de danset rundt, de kastet tomme ølglass på andre tilskuere og enset ikke Wonder på scenen i det hele tatt. De var kommet for party, Nordbø! De ravet rundt med festivalpass rundt halsen, og skrek hverandre i ørene så høyt at de overdøvet musikken! Hva gir du meg?

– Jeg gir deg ti sekunder til.

– Disse folka er her fordi det endelig SKJER NOE i fillebyen deres. Den eneste gangen i hele året det skjer noe, og da vil de ha partyparty! De vil faen ikke høre på musikk. De vil bare feste og pule! Men jeg har løsningen. Jeg vet hva vi gjør!

– Hva da?

– Alle jazzfestivaler lager en Harryfestival!

– Det er da ingen nyhet?

– Jeg mener, én uke før enhver jazzfestival, lager man en separat harryfestival, med harry band, harry musikk, harry mat og høy fyllefaktor! Det er dømt til å lykkes! Så lar man hele overskuddet fra harryfestivalen gå til den EGENTLIGE jazzfestivalen, som setter inn uka etter! Der kan skikkelige folk høre på sær musikk i fred, spise maki til lunsj, drikke god Chablis av ordentlige glass, synes synd på de underpriviligerte i verden, være mot diskriminering, diskutere det siste på frijazzfronten og – aller best – slippe å møte på bråkete lokal bøg og dritfulle fjortiser som skulle ønske de hadde en utdannelse og bodde på Grünerløkka i Oslo!!!!! Alle med en minimum peil på markedstankegang veit jo at harry er det største segmentet i Norge! Altså er det DER man må sette inn støtet! Dette er den største ideen siden antibiotika, Nordbø! We will be free!

– Jazzolf, du har ikke tatt tablettene dine, så nå legger jeg på.

– Selvsagt ikke! Jeg skal vinne Nobelprisen!

– Sure.

Besøkt 20 ganger