Søk:

Første programslipp i 2013!JOHN LEGEND, MARCUS MILLER OG BILL FRISELL KLAR FOR MOLDEJAZZ!


Torsdagsplakat_2013.jpgSoul- og R&B-stjernen John Legend er klar Romsdalsmuseets utescene torsdag 18. juli. Samme dag på samme scene kan man oppleve et av norges sterkeste liveband, hiphop-kongene Karpe Diem, samt multitalentet Lido Lido i sin Moldejazzdebut. Også bekreftet er vokalfenomenet Take 6 som opptrer i Molde Domkirke 18. juli, superbassisten Marcus Miller som spiller i Bjørnsonhuset 16. juli og gitarlegenden Bill Frisell som spiller på Plassen sammen dag. På åpningsdagen 15. juli vil Trondheim Jazzorkester & Albatrosh fremføre «Årets JazZtipendiat»-konsert, dette skjer på Plassen.   


Pianisten og sangeren John Legend er en av de store stjernene innen soul og R&B. Han skrev låter for artister som Alicia Keys, Mary J. Blige og Kanye West før han selv ble kjent. Debutalbumet ”Get Lifted” fra 2004 hadde hitene ”Used to love you” og ”Ordinary people”, låter som også fikk mye radiospilling i Norge. Senere hits er ”Save room”, ”Green light”, ”Wake up everybody” og fjorårets ”Tonight (best you ever had)”. En samfunnsengasjert artist med over 1.9 millioner følgere på Facebook...

Stjernebassisten Marcus Miller kombinerer jazz, funk og R&B på en unik måte. Han har spilt på Moldejazz to ganger tidligere, med eget band i 1996 og med ”Legends”; Eric Clapton, David Sanborn, Joe Sample og Steve Gadd i 1997. Hans siste album ”Renaissanse” er fullspekket med funky grooves i kombinasjon med jazz på ”typisk” Miller-vis. Konserten i Bjørnsonhuset 16.juli blir en instrumental aften i funkens tegn!

Take 6
har vunnet flere priser og fått flere utmerkelser enn noe annet vokalensemble. I tillegg til en lang rekke plateinnspillinger og turneer verden rundt, har artister som Ella Fitzgerald, Ray Charles, k.d. Lang og Branford Marsalis benyttet seg av Take 6 på konserter og plateinnspillinger. Det er mange som får ønsket sitt oppfylt om å høre Take 6 igjen når de opptrer i Molde Domkirke torsdag 18. juli. Da de var på Moldejazz i 2006 solgte de ut Molde Domkirke to ganger!

Da Arild Andersen satte sammen drømmebandet sitt på Moldejazz i 1981 valgte han Bill Frisell som gitarist. Året etter var Frisell her med Jan Garbareks gruppe, og siden har han vært en hyppig Moldegjest, bl. a på den berømmelige konserten med John Zorns Naked City i 1991. Med sin veksling fra viril råskap til underfundig kontemplasjon er Frisell en gitarist som alltid leverer kvalitetsmusikk. Til årets Moldejazz bringer han gruppa Big Sur Sextet, som for øvrig har norgespremiere, der hans egne gitarer suppleres av trommeslager Rudy Royston, og to markante personligher i dagens jazz, bratsjist Eyvind Kang og cellist Hank Roberts. Fiolinisten Jenny Scheinman har i flere år samarbeidet med Frisell og får i Big Sur følge av kollega Carrie Rodriguez. På Plassen 16/7 loves det sjangerovergripende musikk med særpreg!

Norges ukronede hiphop-konger Karpe Diem leverte en strålende konsert på Moldejazz i 2010. Siden det har de ytterligere styrket sin posisjon, noe både det kritikerroste fjerdealbumet «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden» og fjorårets spektakulære avslutningskonsert på Øyafestivalen har bidratt til. Chirag Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid har med sine tekster og sitt bevisste forhold til rimstruktur og «flow» en unik evne til å fenge. Multinasjonal bakgrunn bidrar også til at bandet skiller seg ut. Det vakte stor oppsikt, i positiv forstand, da de som hindu og muslim fremførte låtene «Byduer i dur» og «Tusen tegninger» i Oslo Domkirke.

 
 


På Plassen åpningingsdagen 15. juli får vi for sjette gang oppleve en JazZtipendiat-premiere i Molde når en ny versjon av Trondheim Jazzorkester blir utfordret av duoen Albatrosh bestående av Eyolf Dale på piano og André Roligheten på sax. To fremragende instrumentalister, improvisatorer og komponister som har rukket seg å gjøre seg bemerket nasjonalt og internasjonalt på konserter og ved CD-utgivelser. Eyolf og André kommer med nyskrevet musikk, der utgangspunktet for idéen er en kobling av Albatroshmusikk med det de opplever som Trondheim Jazzorkester-soundet; fargerikt, engasjerende med et stort spenn i instrumentering og dynamikk. Denne kombinasjonen gir stort potensial for musikalske bilder. Dette blir forsterket på konserten gjennom samarbeid med bilder som produseres live under konserten av kunstneren Andreas Paleologos.


Det musikalske multitalentet LidoLido – aka Peder Losnegård – får sin Moldejazzdebut torsdag  18/7 på Romsdalsmuseet. Gjennombruddet i 2011 med hitsinglene «Different» og «Turn Up The Life» ble året etter fulgt opp med den egenproduserte debutplata «Pretty Girls & Grey Sweaters». Den fikk strålende kritikker og solgte raskt til platina. LidoLidos svært energiske sceneopptreden vil garantert varme publikum på museet, som Dagbladets Sigrid Hvidsten skrev i sin plateanmeldelse «Hvis du ikke blir glad av LidoLido må du ha mista trua på musikk-Norge»! 

 


Samtidig med dette presseslippet lanseres også et begrenset antall rabatterte todagerspass på Romsdalsmuseet. Disse passene er ytterligere rabattert for barn og ungdom gjennom et samarbeidet «Kulturrabatt for ungdom» med Møre og Romsdal Fylkeskommune.

BILDER AV ARTISTER KAN LASTES NED FRA www.moldejazz.no
Billetter er i salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no og www.moldejazz.no fra torsdag 31. januar kl 12.00

For ytterligere informasjon kontakt:
Markeds- og sponsorsjef Hans-Olav Solli – tlf 948 26 305 eller
festivalsjef Jan Ole Otnæs – tlf 91 88 53 93Utskriftvennlig versjon Del denne side