The Brazz Brothers & Marilyn Mazur’s Percussion Paradise

25 års jubilantene i The Brazz Brothers har i sin lange karriere vært i samspill med mange ulike trommeslagere, alt fra Japanske Wadaiko trommeslagere til Afrikanske tromme- og marimba-ensembler. Denne gang har brassbrødrene invitert med seg en av verdens fremste perkusjonister: Marilyn Mazur, viden kjent for sitt samarbeid med toppmusikere som Miles Davis og Jan Garbarek

Men Marilyn Mazur kommer ikke alene. Med seg har hun sitt Percussion Paradise, som i tillegg til henne består av fire kvinnelige slagverkere håndplukket fra toppsjiktet i Skandinavia. Scenen under Moldejazzen vil med andre ord fylles til randen med slagverkutstyr og messingblåsere, kvinner og menn, som tilsammen vil danne et lyd og scenebildet som blir både spennende og spektakulært!
 
Musikken vil i hovedsak bestå av en urfremførelse av en helt ny komposisjon av The Brazz Brothers egen trombonist Helge Førde, som på bestilling fra Stiklestad Kultursenter har komponert ny musikk for denne spesielle besetningen. Komposisjonen har fått tittelen «Det Store Slaget» og henspiller på bevegelsen idet slagverkeren treffer sitt rytmeinstrumentet, samtidig som musikkens dramaturgi er inspirert av historien rundt Slaget ved Stiklestad. 
 
I tillegg til The Brazz Brothers egen trommeslager Marcus Lewin, har Helge Førde skrevet for et arsenal av slagverkinstrumenter som altså skal betjenes av Marilyn Mazur og hennes Percussion Paradise. Alle slagverkerne og slagverkinstrumentene vil gå i «konfrontasjon» med The Brazz Brothers blåseinstrumenter i et kraftfullt og dramatisk møte. Instrumenteringen vil variere fra messingklanger og vokale innslag til trommer og slagverkinstrumenter som representerer myriader av lyder fra hele verden. Alt i en lekende og improviserende ramme, noe som både Marilyn Mazur og The Brazz Brothers er viden kjent for.
 
The Brazz Brothers: Jarle Førde (trp/flgh) Jan Magne Førde (trp/flgh) Runar Tafjord (hrn) Helge Førde (trb) Stein Erik Tafjord (tb) Marcus Lewin (dr)
Marilyn Mazur’s Percussion Paradise: Marilyn Mazur (perc) Benita Haastrup (perc) Lisbeth Diers (perc) Birgitt Løkke (perc) Josefine Cronholm (vocal/perc)


Anker/Mori/Courvosier
Christianssand String Swing Ensemble
Di Derre AVLYST - DANCE WITH A STRANGER SPILLER
Elvira Nikolaisen
Enrico Rava
Exploding Customer
Fiction Plane
Gianluigi Trovesi & Gianni Coscia
Hank Jones & Roberta Gambarini
Humcrush – Sidsel Endresen
Iro Haarla Quintet
Jazzintro 2006
Jazzmob
Jon Hassell - Maarifa Street
Joshua Redman & BuggeWesseltoft - New Conception of Jazz
Joshua Redman med TJO
Joshua Redman Solo
Joshua Redman/Bugge Wesseltoft/Arild Andersen/Per Oddvar Johansen
Kings of Convenience
Kjetil Møster Sextet
Kobert
Kristin Asbjørnsen
Leatherface
Lisa Dillan
Lyriaka
Malene Mortensen
Maria Kannegaard/Thomas Strønen
McCoy Tyner Septet
Michael White 4tet & Tokle og Bech
Miguel Zenon Quartet
MoHa!
Møster Sextet
Norwegian Sanctus: Trondhein Voices, Trondheim Solistene og Terje Bjørklund
NYNDK
Peter Brötzmann, Mats Gustafsson & Paal Nilssen-Love
Robert Glasper Trio
Ship of Hope
Shuffle Demons
Sonny Fortune/Rashied Ali
Stian Carstensen/Stefano Bollani
Sting
Subtrio
Take 6
The Brazz Brothers & Marilyn Mazur’s Percussion Paradise
The Core + Nils Olav Johansen
The Fins
The Herbaliser
Trinity
Trio Beyond
Trio de Janeiro
Vera Villspiker
Wibutee
Ytre Suløen Jass Ensemble, Tricia Boutte & Lionel Batiste