1962: TV kommer

Allerede den andre Molde-festivalen ble en mer «etablert» begivenhet. Ikke minst mediamessig, fordi fjernsynet fulgte arrangementet på nært hold med et filmlag ledet av Sølve Kern. Resultatet, trettifem minutter i TV lørdag 18. august, ble godt mottatt i Molde-pressen, som berømmet den turistreklamen festivalen på denne måten skaffet byen. På denne tiden fikk man ikke inn TV i Molde, så ivrige moldensere tok turen til Duås gård og pensjonat mellom Molde og Angvik, der signalene fra Vassfjell-senderen lot seg fange.

Selve det musikalske innholdet av festivalen var, skal vi tro referatene, storveis, og særlig jam´ene i de små og enda mindre nattetimer bød på store opplevelser. En liten, mørk plett på idyllen: Romsdalsmuseets «Gildehall», som arrangørene hadde leiet hver kveld under festivalen, ble nektet utleid festivalens siste kveld. I begrunnelsen for nektelsen kom det fram harde påstander om «fyll og bråk». Dette ble kraftig imøtegått av såvel festivalledelse som journalister, blant dem Dagbladets utsendte, Rolv Wesenlund. Politiet hadde heller ikke noe å utsette på arrangementet.

Etterhvert kom det fram at en mer improvisert jam foran museets inngang rundt klokka fem søndag morgen var grunnen til museets drastiske skritt, så kanskje ble ulike oppfatninger av hva som er god musikk avgjørende.

Under festivalen ble Norsk Jazzforbunds utmerkelse, «Buddy-statuetten», overrakt Bjørn Johansen av Presidenten i NJF, Johs Bergh, som også var konferansier under festivalen.

Blant de mange tilreisende som fylte Molde disse augustdagene i 1962 var også to fra Oslo, som ble stanset i Storgata i Molde av en lokal journalist på oppdrag. Det kom fram at de to meget unge herrer het Morten Lassern og Jan Garbarek, og spilte henholdsvis piano og saksofon. De hadde sikret seg privat innkvartering og billetter til samtlige arrangementer.

Og la oss slutte med en liten melding fra «Sunnmørspostens Moldekontor»: «Det synes å være klart at Storyville Jazzklubb i Molde får et lite underskudd på den stort opplagte festivalen som ble avsluttet i går. Arrangementet gled imidlertid så fint at formannen i klubben, Otto Chr. Sættem, ønsket vel møtt igjen da han takket for denne gang på avslutningskonserten.


Jazz i Molde II - Festivalene 1980-1990
Jazz i Molde I - Festivaler gjennom 20 år
Preludium
Storyville
Kikkan
Sideblikk
Campen
Regnfulle dager på Campen
Fra scenen og salen
Anatomi
MR - musicians relations
Villvekst i veikanten
Molde og pressen
Narkotika
Damelunsj
Molde og NRK
Jazzfolkets rus
1961 Revehallen
1962: TV kommer
1963: Tenorduellen
1964: Buksepress og skopuss
1965: Stoffskyer
1966: Anerkjennelsen
1967: Pengesorger
1968: I en tynn tråd
1969: Nok en stor festival
1970: Inn på statsbudsjettet
1971: Over kneika
1972: Flybåren
1973: Regn, regn...
1974: Til hele Europa...
1975: Tvilsomt besøk
1976: Munnkurv på campen
1977: Roligere tider
1978: Stor stemning, dystre tall
1979: Inn i Idrettens Hus
Amerikanske jazzfilmer i Molde
Ettertanke
Jazzarkiv
Velkommen tilbake 17.-22. juli 2006!