SpareBenk1 SMN sponser Moldejazz Foto Vera Henriksen RB

SpareBank 1 SMN øker engasjementet i Moldejazz

Foto: Vera Henriksen - Romsdals Budstikke
Publisert: 28.02.2017
Sist oppdatert: 28.02.2017 09:48

SpareBank 1 SMN har siden 2008 vært hovedsamarbeidspartner for Molde International Jazz Festival. Banken ønsker å styrke båndene til Moldejazz og øker derfor årets avtale med 50 prosent sammenlignet med i fjor. 

Avtalen som ble undertegnet i 2008, ble den gang omtalt som den største kultursponsingsavtalen i Møre og Romsdal noensinne.

- Moldejazz representerer en særdeles viktig stolpe i regionens identitet gjennom mange tiår, vi ønsker å styrke dette, sier banksjef Terje Korsnes i SpareBank 1 SMN.

Samarbeidsavtalen mellom SpareBank 1 SMN og Moldejazz er innholdsrik og gir store ringvirkninger for musikkmiljøet i Midt -Norge, først og fremst ved utviklingsstipendene Årets Jazztalent og Årets JazZtipendiat. Gjennom disse ordningene har unge talenter fått mulighet til å sette sammen nye band, skrive ny musikk og ikke minst, opptre på neste års festival. Prosjektene har gjerne også blitt innspilt på plate og flere har fått Spellemann-nominasjoner. Marius Nesets Lion fikk sågar prisen for 2014.  

Scene i Alexandraparken
Avtalen innebærer fortsatt støtte til Jazzlogen og Moldejazz sin helårlige aktivitet gjennom samarbeidet med Storyville Jazz Club. I tillegg innebærer avtalen en fornyet satsing på utdanningstilbud, først og fremst gjennom øremerket støtte til workshops og mesterklasser.
SpareBank 1 SMN er opptatt av at også folkefestdelen av Moldejazz styrkes, og øremerker i den forbindelse støtte til Alexandraparken som er hovedarena for folkefesten gjennom hele festivaluka. Den nye SpareBank 1 SMN-scenen vil bli rigget i Alexandraparken.

Datterselskap deltar
Økonomisenteret ble overtatt av regnskapshuset SMN 1 med virkning fra 01.01.2017. Selskapet har ikke foretatt navneendring ved oppkjøp og vil fortsette å jobbe under logoen til Økonomisenteret i 2017. Økonomisenteret har vært en mangeårig samarbeidspartner for Moldejazz. Den nye eierstrukturen styrker samarbeidet med Moldejazz ved at avtalen videreføres som en avtale sidestilt med hovedavtalen.
Det samme gjelder EiendomsMegler1 Midt-Norge, som også har tradisjon for en egen avtale med festivalen. Alt i alt gjør dette samarbeidsavtalen mellom SpareBank 1 SMN-konsernet og Moldejazz mangfoldig og verdifull for begge parter.

Spørsmål kan stilles til: 
Moldejazz: Hans-Olav Solli 948 26 305
SpareBank 1 SMN: Terje Korsnes 415 33 474 eller Olav Gjerland 414 31 935
Økonomisenteret Regnskapshuset 1 AS: Ole Nistad 71 24 15 00 eller Ingvild Nistad 909 87 819

Del: 
Spotify