Magic_Mirrors_cropped.jpg

Moldejazz åpner ny storstue for New Orleans-musikk!

Publisert: 03.03.2017
Sist oppdatert: 03.03.2017 10:26

Tanken om å revitalisere tilbudet med tradisjonell jazzmusikk har vært tilstede i Moldejazz i flere år. Nå er løsningen klar; et helt nytt spillested i hjertet av byen, på Rådhusplassen, hvor det i uke 29 settes opp et Magic Mirror-telt, et vaudeville-teater med lekker innredning. 

Stedet vil romme 300 personer sittende til bords og moldekokk Calle Fegth vil servere kreolsk mat i beste sydstatstradisjon. Musikken vil selvsagt være hovedretten og Ytre Suløens Jass-Ensemble vil få æren av å åpne stedet mandag og tirsdag. De to neste dagene kan man oppleve eksotiske Ranky Tanky fra Sør-Carolina i USA og fredag og lørdag blir det en stor begivenhet når superpopulære Dixi blir gjenforent.

Det har vært et stort ønske for mange å oppleve en gjenforening med Dixi, tradjazzbandet fra Molde som på slutten av 90- og tidlig 2000-tallet gjorde stor suksess. Flere av medlemmene har etablert seg med internasjonale karrierer, men tross praktiske utfordringer har det nå lykkes Moldejazz å samle dem til to kvelder i Magic Mirror-teltet. Dette blir noe gamle venner av bandet må få med seg, samtidig som alle som ikke har hørt Dixi live tidligere bør strømme til. Det kan være eneste mulighet for å høre et av landets sprekeste tradjazz-band live, samt oppleve noen av våre ledende jazzmusikere spille musikken de vokste opp med. At Dixi gjenoppstår på denne måten er intet mindre enn en stor begivenhet.
Hayden Powell - trompet, Brynjar Rasmussen - klarinett, Gunnar Bech - trombone/vokal, Daniel Herskedal - tuba, Frank Iversen - banjo og Vidar Norheim - trommer

Ranky Tanky spiller fengende musikk i den såkalte Gullah-tradisjonen som har utspring fra øyene utenfor Sør-Carolina, Georgia og søndre del av Florida. Ranky Tanky oversatt til engelsk blir Get Funky, og funky blir det til de grader når dette bandet setter i gang med sin forrykende blanding av Gullah, gospel, jazz og R&B. Det dreier seg om sprelske og hypnotiske rytmer, rytmer som gjør at alle generasjoner gjerne kan ta med seg danseskoa til Magic Mirror-teltet når Ranky Tanky spiller opp. Innimellom roes det ned med lyriske vuggeviser og følelsesladete spirituals. Publikum får møte en eksotisk musikk som både virker uvanlig og samtidig også kjent nok til å medføre svingende hofter og nikkende hoder.
Charlton Singleton - trompet, Quiana Parler - vocal, Clay Ross - gitar/vocal, Kevin Hamilton - bass, Quentin Baxter  - trommer.

I tillegg til å være et årvisst og populært innslag på Moldejazz er også Ytre Suløen også plateaktuelle i 2017. Ti år etter sin forrige utgivelse «Oh Mahalia» er de nå ute med liveinnspillingen «Eternal Now» hvor de har med seg koret Tolvtetten. Tor Hammerø slår i sin anmeldelse av platen fast at Ytre Suløen er «ustoppelige» og skriver videre: - Bandet er like vitalt og sprudlende som det alltid har vært, men med litt mer moderne impulser inkludert enn før.
Sturla Hauge Nilsen - trompet, Lars Frank - klarinett, Andreas Rotevatn - trombone, Einar Aarø - banjo, Morten Gunnar Larsen - piano, David Gald - tuba, Kristoffer Tokle - trommer, og Tricia Bouttè - vokal.

Billetter for salg nå gjennom Moldejazz sine nettsider 

Moldejazz har tidligere lansert:
Del: 
Spotify