Foto_Eirik_Ulleboe.jpg

John Olav Nilsen & Nordsjøen

Jazzvorspiel i Alexandraparken 15. juli

Publisert: 19.04.2017
Sist oppdatert: 19.04.2017 14:17

John Olav Nilsen & Nordsjøen og Atlanter spiller på jazzvorspielet i Alexandraparken

Lørdag 15. juli, to dager før Moldejazz offisielt åpner, arrangerer festivalen «jazzvorspiel» i Alexandraparken. På scenen står en av årets festivalfavoritter, John Olav Nilsen & Nordsjøen, samt et av Norges mest spennende liveband, Atlanter, frontet av romsdalingen Arild Hammerø. 

John Olav Nilsen slo gjennom i 2009 med bandet «Gjengen» og den Spellemann-vinnende plate-debuten"For Sant Til å Være Godt". Han skapte hits på løpende bånd med"Diamanter & Kirsebær", "Valiumsvalsen","Skrekkfilm","Hull i Himmelen" med flere. Etter avskjeden med Gjengen ble det klart høsten 2016 at Nilsen pønsket på et comeback, og 18. november kom singelen «Inn i min tid» - til glede for hans mange fans. Gjengen var erstattet av Nordsjøen, uttrykket det samme, bare modnere. Plata kom i februar, og både den og release-turnéen har gjort anmelderne svært begeistret.

Med romsdalingen Arild Hammerø i spissen, har Atlanter skapt en helt ny sub-sjanger; vidde-blues! Dette improviserende rockebandet er inspirert av både ørkenblues, afrobeat og tysk Krautrock. Atlanter har etablert seg som et av Norges mest spennende liveband. Debutalbumet "Vidde" fra 2013 ble nominert til Spellemann i klassen Indie, og oppfølgeren "Jewels of crime" fra 2016 ble også godt mottatt i pressen. Ifølge gitarist Arild Hammerø er Atlanter et jam'ete rockeband av den gamle skolen, med mye improvisasjon og spilleglede. Med sitt helt særegne uttrykk og sterke kvaliteter som liveband kommer de til å gjøre sitt til at det blir et strålende jazzvorspiel i Alexandraparken. 

Alle 2017-artister

Del: 
Spotify