FredJonnyDsound_FJH0128_1.jpg

D'SOUND Foto: Fred Jonny Hammerø

Disse spiller i Alexandraparken 2017!

Publisert: 29.03.2017
Sist oppdatert: 29.03.2017 11:12

D'SOUND, Vidar Busk, Mambo Compañeros, Hilma Nikolaisen, Soul06, Silo og Bogue Chitto!

Med D'SOUND, Vidar Busk, Mambo Companeros, Hilma Nikolaisen, Soul06, Silo og Bogue Chitto klare for Alexandraparken, er hovedprogrammet foruten barnaZmoldejazz, komplett. Det er stas å ønske D'SOUND velkommen tilbake til festivalen 20 år etter at de hadde en konsert på gamle Kulturhuset det gikk gjetord om. Det blir en skikkelig bluesdag på torsdag når Union Blues Cup-vinner Silo og fyrverkeriet Vidar Busk tar opp tråden etter TajMo; The Taj Mahall and Keb' Mo' Band sin konsert på Romsdalsmuseet tidligere på kvelden. Onsdag settes «World Music» i fokus når eklektiske Bogue Chitto åpner for party-bandet Mambo Compañeros. Moldekollektivet Soul06 vil sørge for stor stemning når de åpner for Cory Henry & The Funk Apostles på mandag og for D'SOUND på tirsdag. Indiepop-funnet Hilma Nikolaisen vil sørge for at avslutningslørdagen får en best tenkelig start før Knut Anders Sørum går på scenen.

D´SOUND

I 1997 entret bandet D´SOUND den norske musikkscenen som et nytt frisk pust. Simone Larsen, Kim Ofstad og Moldegutten Jonny Sjo overrasket norsk musikkbransje med platen Spice of Life, en myk soul- og pop-mix med tilhørende internasjonale ambisjoner. Etter noen plater hadde bandet fått en solid fanskare og et rykte som liveband i særklasse. Det er også soundet og grooven fra starten av bandets karriere som preger også bandets nye singel "If you don´t know". D´sound jobber for tiden med forskjellige internasjonale produsenter og har mye nytt materiale på gang. Det kan fort bli dansegulv i Alexandraparken denne tirsdagskvelden.

Mambo Compañeros

Det drivende dyktige åtte-mannsbandet Mambo Compañeros feirer 20-års jubileum i år og kommer til Molde med et ferskt album med strykeorkesteret Trondheimsolistene i bagasjen. Bandet har spesialisert seg på musikk fra Cuba og Latin-Amerika. De har opparbeidet seg et solid rykte etter mer enn 500 konserter i inn- og utland, som har gledet like mye som de har slitt på dansesko og parkett. For selv om man blir lykkelig bare av å låne ørene til dette orkesteret er det på dansegulvet temperaturen blir aller høyest. Det er lette å la seg rive med når Mambo Compañeros sveiver i gang med bolero, rumba, salsa, cha-cha, timbe, mambo og latin-amerikanske jazzklassikere. Det er duket for dans, supersmittende musikkglede og høy partyfaktor i Alexandraparken!

Vidar Busk

Vidar Busk virker å være et evig fyrverkeri på live-scenen. I 2014 feiret han 30 år som artist, og med et snitt på 100 konserter i året, er det ikke akkurat småtteri. Han slo gjennom i 1997 med sin swingbaserte bluesrock og sitt faste backingband His True Believers og plateutgivelsen Stompin our feet with joy. Etter ni plateutgivelser står han fortsatt stødig som en av landets mest stilsikre bluesgitarister. Han har mottatt og vært nominert til flere Spellemannpriser, i tillegg til en mengde andre priser. I 2015 kom biografien «Balladen om Vidar Busk», og mediene diskuterer om gitaristen er villmann eller geni - vi satser på litt av begge deler under konserten på Moldejazz!

Hilma Nikolaisen

I 2016 ble Hilma Nikolaisen nominert til Spellemannpris med sin debutplate Puzzler i klassen indie, og fikk en pangstart på karrieren som soloartist. Den musikalske oppveksten hadde Hilma på Moi på Sørlandet, oppvokst i en søskenflokk der bror Emil og søster Elvira begge gjorde karriere ut av musikken. Hilmas startet med å spille bass i bror Emils band Serena Maneesh. Etter flere år som musiker i andres band var tiden inne for å satse på noe eget. Albumet Puzzler er psykedelisk pop med sterke melodier som på konsertene tas enda et steg videre. Det vil alle som møter opp kl 21.00 i Alexandraparken på avslutningslørdagen få oppleve.

Soul06

Soul06 er et maskineri av et soulband med totalt 12 moldensere på scenen. Siden begynnelsen av 90-tallet har bandet laget høy temperatur på lokale scener og dansegulv, helt til de for et par år siden bestemte seg for å ta pause. Nå samler bandet sammen troppene igjen nettopp fordi de savner samspillet og energien i det å spille sammen. Drivkraften for bandet er kjærlighetsforholdet til klassisk soulmusikk fra 60- og 70-tallet, så vel som funky låter fra Tower of Power. Nå gjør bandet et etterlengtet comeback og det ryktes om et band mer vitalt enn noen gang.

Silo

Silo er eit bluesrockband frå øya Bremanger i Sogn og Fjordane og har eksistert sidan sommaren 2014. Bandet vann Union Blues Cup på Notodden i 2016 og tradisjonen tru blir vinnaren henta til Moldejazz. Dei fire unggutane har nyleg byrja å produsere eigen musikk, så ein del av låtane er framleis covermusikk av artistar som Freddie King, Ray Charles, Otis Reading, Eric Clapton, Jimi Hendrix med fleire. I november 2016 var bandet i studio hos produsent Eirik Molnes Husabø i Florø og spelte inn fem eigeskrivne songar, og bandet har planar om at det skal bli fleire. 

Bogue Chitto

Med en rykende fersk utgivelse er det en stor glede å invitere til festkonsert med dette eklektiske ensemblet som tidligere het Rosseklovnkleppen. Are Rosseland på trommer, Mattis Kleppen på bass og Marius Hiort Klovning på gitar er hjernene bak verket, og inspirasjonen har de reist både langt og kort for å hente. Den vest-afrikanske musikktradisjonen klinger sterkt, både i rytmikk og gitarlyd, men den er også klart beslektet med både norsk og amerikansk folkemusikk. Det groover voldsomt, og det er som du kan kjenne støvet fra amerikanske slettelandskap legge seg på svetten i panna, samtidig som det yrende og fargerike folkelivet i Timbuktu virker å være et steinkast unna.

Her er hele kvelds-konsertrekka i Alexandraparken 2017

Billetter kan kjøpes digitalt gjennom Moldejazz sine nettsider fra kl. 11:00 29/3-17.

Del: 
Spotify