omv.jpg

Ole Morten Vågan ny kunstnerisk leder i TJO

Tekst: Midtnorsk jazzsenter / Foto: Arne Hauge
Publisert: 11.11.2016
Sist oppdatert: 11.11.2016 13:39

Styret i Midtnorsk jazzsenter har gleden av å presentere bassist og komponist Ole Morten Vågan (37) til rollen som ny kunstnerisk leder i Trondheim jazzorkester fra 1.januar 2017. 

Han overtar stafettpinnen etter Eirik Hegdal som har vært kunstnerisk leder siden 2010 og sentral musiker/komponist i mange prosjekter siden 2002. Det mest kjente prosjektet er samarbeidet med Joshua Redman(USA) som startet under Moldejazz i 2006 og som har videreutviklet seg til et større kunstnerisk samarbeid med CD-utgivelsen «Triads and more» og en rekke konserter i Europa. Eirik Hegdal har mixet ferdig en ny utgivelse med TJO & Joshua Redman og det er intensjonen at denne skal utgis i nær framtid.  

Ole Morten Vågan har deltatt i ulike prosjekter i Trondheim jazzorkester siden 2005 og er meget godt kjent som musiker og komponist i ensemblet.  Han hadde blant annet et bestillingsverk for Trondheim jazzorkester som ble urframført på Trondheim jazzfestival i 2014. Dette prosjektet ble senere valgt ut til showcase-programmet under bransjefestivalen JazzAhead i Bremen i april 2016. Mottagelsen hos en kresen internasjonal bransje/festivalbookere var overveldende og prosjektet er allerede booket til nye konserter i Europa i 2017.  Ole Morten Vågan er også med som bassist i TJO under konsertene med Chick Corea på Blue Note jazz club i New York 16. og 17.november. 

Ole Morten Vågan har sin jazzmusikalske utdanning fra NTNU -Jazzlinja i Trondheim. Han inngår i mange band-konstellasjoner og er en av de sentrale musikerne i Norge i sin generasjon. Eksempler på band han har deltatt i: Motif, Team Hegdal, The Deciders, Håvard Wiik Trio, Maria Kannegaard Trio, Andratx, Bugge Wesseltofts NCOJ, Maciej Obara Int. Quartet, Audun Kleive´s Generator X og i det siste Joshua Redman Trio med Jorge Rossy & Ole Morten Vagan.

Del: 
Spotify