Torstein-Ekspress1.jpg

Torstein ekspress videre til Jazzintro-finale

Publisert: 01.06.2014 - Sist oppdatert: 01.07.2014 12:28

Torsdag kveld under Nattjazz spilte kvartetten Torstein Ekspress seg til finalen i Jazzintro 2014

Det var to sterke band med svært ulike uttrykk som møtte hverandre i gårsdagens delfinale på Nattjazz; trioen Hullyboo og kvartetten Torstein Ekspress. Juryen hadde ingen enkel oppgave, men valget falt allikevel til slutt på Torstein Ekspress.

- Torstein Ekspress framstod som et originalt og levende band, med en svært smittende lekenhet i samspillet. Vi hørte underfundige og spreke komposisjoner, med meget engasjerende groover, uttaler Hedvig Mollestad Thomassen på vegne av en samlet jury.

(Teksten fortsetter under videoen.)
- Dette er en fin anledning til å satse mer med dette bandet. Vi skal varme opp til finalen i Molde med fisketurer, fotball og masse øving, sier en fornøyd Torstein Lavik Larsen (trompet) på vegne av vinnerbandet. Torstein Ekspress består for øvrig av Hanna Paulberg (sax), Fredrik Luhr Dietrichson (kontrabass) og Hans Hulbækmo (trommer).

I finalen på Moldejazz 15. juli skal Torstein Ekspress møte duoen Monkey Plot og sjumannsbandet Karokh, som kvalifiserte seg under henholdsvis Vossa Jazz og Maijazz. Den fjerde og siste finaleplassen avgjøres under Kongsberg jazzfestival i juli.

Vinneren av Jazzintro-finalen kåres til Årets unge jazzmusikere 2014. Dette bandet vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tille
gg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

Juryen for Jazzintro 2014 består av pianist Tord Gustavsen, trompetist Gunhild Seim, trommeslager Gard Nilssen og gitarist Hedvig Mollestad Thomassen, samt juryleder Øyvind Skjerven Larsen fra Norsk jazzforum.
Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP