IMAG286515x66X2179x1196.jpg

Hans-Olav Solli og Olav Gjerland i SpareBank 1 SMN forsegler ny avtale.

SpareBank 1 SMN og Istad forlenger samarbeidet med Moldejazz

Publisert: 29.01.2015 - Sist oppdatert: 29.01.2015 09:11

SpareBank 1 SMN og Istad har signert nye samarbeidsavtaler for 2015 med Moldejazz. For Istad sitt vedkommende innebærer det fortsatt støtte til «Break of Day»-konserten i Reknesparken. SpareBank 1 SMN vil, i tillegg til å dele ut priser, fortsatt støtte viktige tiltak under Moldejazz som Jazzlogen og den helårlige virksomheten som festivalen driver gjennom sitt samarbeid med Storyville Jazz Club.

- Moldejazz representerer en særdeles viktig stolpe i regionens identitet gjennom mange tiår, vi ønsker å bidra til å videreføre dette, sier Olav Gjerland, banksjef i SpareBank 1 SMN.


Jazzlogen
Sparebank 1 SMN er opptatt av å støtte utviklingstiltak for barn og unge i regionen og mener Moldejazz sitt paradeorkester under den daglige streetparaden, Jazzlogen, er et utmerket tiltak i så måte. Jazzlogen er et samarbeid mellom Molde Janitsjar og Ytre Suløens Jass-Ensemble hvor unge instrumentalister fra hele fylket får opplæring i improvisasjon og samspill. Det blir gjennomført tre til fire samlinger i løpet av året og med Moldejazz som oppdragsgiver og SpareBank 1 SMN som støttespiller opptrer Jazzlogen som festivalens paradeorkester.

Helårlig virksomhet
SpareBank 1 SMN blir gjennom avtalen fortsatt hovedsamarbeidspartner for festivalens helårlige virksomhet, dvs samarbeidsprosjekter med Storyville Jazz Club. Støtten øremerkes til kvalitetssikring av Storyvilles konsertprogram, og til utdanningsprogram for barn og unge. Gjennom avtalen blir SpareBank 1 SMN også hovedsponsor for Storyville Jazz Club.

Årets Jazztalent og Årets JazZtipendiat
Sparebank 1 SMN deler også ut to priser på Moldejazz. Den største Årets JazZstipendiat gikk for 2014/15 til Espen Reinertsen som skal kvittere for prisen på festivalens åpningsdag 13. juli med sin konsert sammen med Trondheim Jazzorkester i Teatret Vårt på Plassen. Tilsvarende skal moldenseren Kristoffer Tokle kvittere for prisen han fikk i 2014 som Årets Jazztalent.

Break of Day
«Break of Day», eller morgengrykonserten som den gjerne kalles, har vært en samarbeids-prosjekt mellom Moldejazz og Istad AS siden 2008. I korthet går det ut på at Istad AS, ved sitt tilskudd, gjør denne konserten gratis for Moldejazz sitt publikum. Konserten har vært en stor suksess og har samlet 1200-1500 publikummere årlig. Det musikalske oppdraget har gjerne vært gitt til Artist In Residence. Om den blir denne som får oppdraget i år gjenstår å se, men tidspunkt og sted står fast, kl 07.00 i Reknesparken på festivalens siste dag 18. juli.
- Istad har vært en mangeårig samarbeidspartner til Moldejazz og ønsker å bidra til å støtte opp om en viktig kulturbærer i regionen, sier Ivar Kosberg, konsernsjef i Istad.


Spørsmål kan stilles til: For Moldejazz: Daglig leder Hans-Olav Solli 94 82 63 05, For SpareBank 1 SMN: Banksjef Olav Gjerland 41 43 19 35, For Istad AS: Konsernsjef Ivar Kosberg 95 81 93 50.

Avtalesignering_Istad_Moldejazz_2015

Hans-Olav Solli fra Moldejazz og Ivar Kosberg konsernsjef i Istad.

Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP