Alexandraparken 2015

Ole Børud, Red Hot, Miss Tati, Maya Vik og Josah i Alexandraparken!

Publisert: 26.03.2015 - Sist oppdatert: 26.03.2015 10:55

Red Hot, Ole Børud, Proviant Audio, Maya Vik, Josah, Miss Tati og Dr Kay And His Interstellar Tone Scientists klare for Moldejazz 2015.

Det blir et hett gjensyn mellom Red Hot og Moldejazz-publikummet mandag 13. og tirsdag 14. juli. Anført av The Voice-vinneren Knut Marius Djupvik vil r&b-bandet sørge for topp stemning i Alexandraparken slik de har gjort det åtte foregående festivaler. Moldebandet Josah, som siden fjorårets festival har gitt ut et nytt kritikerrost album, opptrer samme dager kl 21.00. Fredag og lørdag kl 23.00 er det Ole Børud som styrer showet i Alexandraparken. Med sitt 8-mannsband vil live-favoritten vise hvorfor han regnes som en vestkystrocker i verdensklasse. Fredag kl 21.00 vil Urørt-finalist og Norges nye soulprinsesse Miss Tati opptre. Lørdag samme tidspunkt vil tidligere Montée-bassist Maya Vik inviterer til et funkfyrverkeri av en konsert. Elektronika-favoritten Proviant Audio vil presentere nytt materiale i Teatret Vårt på Plassen fredag 17. juli kl 24.00. Sist, men ikke minst; Dr Kay & His Interstellar Tone Scientists vil stå for en fortryllende Sun Ra-inspirert avslutning på Moldejazz i Teatret Vårt 18. juli kl 24.00.

Samtidig med dette artistslippet legger Moldejazz ut ekstrakonsert med Skruk og Oakland Interfaith Gospel Choir torsdag 16. juli kl 13.00. Første konsert onsdag 15. juli kl 18.00 ble utsolgt på 6 dager.

Red Hot

Rhythm & blues-bandet Red Hot vokste fram da medlemmene gikk på musikklinja på Molde videregående skole for 10 år siden. En felles om enn vekslende musikksmak med felles røtter i bluesen ble til Red Hots mix av hardtslående og etter hvert svært så samspilt rockabilly, r&b og funk. At bandet svinger live vet alle som har vært innom Moldejazz i løpet av de seineste åra. I 2013 gikk vokalist Knut Marius Djupvik hen og vant The Voice på TV2, det har ikke akkurat minsket bandets popularitet.

Knut Marius Djupvik - vokal, Magnus Drågen - trompet, Pål Gunnar Fiksdal - trompet, Runar Fiksdal - trombone, Lars Petter Bjerkeset - saxofon, Chriss Rune Angvik - gitar, Øystein Flemmen - gitar, Jørn Inge Frostad - el bass, Anders Lillebo - Hammond-orgel, Kristoffer Tokle - trommer, Kristian Frøland-perkusjon

Ole Børud

Vokalist, låtskriver og multiinstrumentalist Ole Børud ble allerede som femåring med sin far, gospelmusikeren Arnold Børud, i familiegruppa Børud-gjengen. Siden den gang har veien blant annet gått innom ulike former for metal, først og fremst med anerkjente Extol, et band han fremdeles er medlem av. Børud gjorde likevel et solofremstøt med et mer pop-rockaktig sound allerede i 2002, men med relanseringen av solokarrieren i 2008 og albumet Shakin' the Ground samt påfølgende utgivelser, Keep Movin og fjorårets Stepping Up,  har han funnet sin form i et annet musikalsk landskap.På disse har uttrykket vært tuftet på funk-pop, 70- og 80-talls soul og vestkyst-rock, og jazz-pop, presentert i en moderne og frisk innpakning. En funky og tight rytmeseksjon med effektfull blås, fengende gitar-licks og med Børuds distinkte vokal i front. Her kan man finne spor av Steely Dans presisjon, grooven til de to George'ene Benson og Duke, lekenheten til Prince og låtteften til Toto, uten at det nødvendigvis låter som noen av dem.

Proviant Audio

Produsent og multiinstrumentalist Mathias Stubøs seksmanns discoorkester, Proviant Audio, slapp albumet «Drift Days & Disco Nights» i 2013. Det toneangivende internasjonale tidsskriftet for elektronisk musikk, DJ Mag, skrøt albumet opp i skyene og Stubø ble virkelig satt på kartet over norske elektronika og hiphopartister som høster annerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. I løpet av våren 2015 kommer bandet med en ny utgivelse, og bandet har fått æren av å avlutte den allerede funky fredagskvelden på en dansbar måte i Teateret Vårt.

Maya Vik

Bassisten og vokalisten Maya Vik har de siste par årene satset på en internasjonal solokarriere, etter tidligere å ha vært medlem av blant annet den Spellemannspris-vinnende popgruppen Montée. Singlene «On It (Kapow!)», «Oslo Knows», og «Fighter» har vært hyppig spilt på norsk og amerikansk radio og den Prince-inspirerte artisten har spilt klubbkonserter og festivaler verden rundt.
Maya Viks musikk har sterke røtter i 80-talls elektropop, disco og funk som er pimpet opp i hennes eget moderne univers. Hennes lydbilde er preget av funky basslinjer, myk soulvokal og 80-talls inspirerte synthelementer støttet opp av tighte rytmer, men har også rom for å ta det helt ned med myke ballader av samme høye standard som resten av repertoaret.

Aftenposten skriver at Maya Vik er en gavepakke for fans av gammel elektropop. Hun fyrer løs med discofunk og har dansegulvet som mål, dette er musikk som får deg i godt humør, skriver Gaffa. Med sin trio inviterer Maya nå til et funkfyrverkeri av en konsert i Alexandraparken.

Miss Tati

Norges nye soulprinsesse har vist seg å være den fødte entertainer og et friskt pust på den vokale soul/hiphop-scenen. Bergenseren, som er født i Portugal og med røtter fra Angola var en av vinnerne av Årets Forbildepris under By:larm. Som en av årets Urørt-finalister har hun med stemmeprakt og scenetekke vunnet mange danseglade hjerter.  I Miss Tatis lydbilde ligger en tyngdekraft i soul, men hun drar med stor beherskelse også inn sjangerne hip-hop, jazz og funk. Med inspirasjon hentet fra The Ikettes og Tina Turner og med musikalske strømninger til Janelle Monàe, Lauryn Hill og Erykah Badu, har likevel Miss Tati funnet sin egen musikalske DNA og gjør sin egen greie fullt ut. Hennes nyeste singel Shakedown med en pådrivende rytme og fengende refreng beskriver Miss Tati selv som den perfekte aperitiff til hva som skal serveres av musikk fra soulsangerinnen fremover, noe som lover godt. Live beskrives musikken av P3 som både leken og ektefølt, hvor veksling mellom innstendig rap og løssluppen vokal er like behagelig som stemningen den skaper i publikum. Om du ønsker en konsertopplevelse hvor et fyrverkeri av en sjelfull stemme blandes med bevegelige toner, amerikansk-inspirert rap og danseinsisterende tropiske rytmer, anbefales det å få med seg Miss Tati i Alexandraparken fredag 17. juli kl 21.00.

Josah

Siden forrige opptreden på Moldejazz i 2014 har Molde-bandet Josah kommet med sin andre fullengder «Dipole», og har med dette albumet tatt et viktig steg i karrieren. På «Dipole» blir du kjent med hele bredden i Josah sitt musikalske register, de er både mørkere og mer «progga» på denne skiva enn på debutplaten «Stars And Lightballs», uten at lekenheten som er noe av bandets varemerke er uteblitt av den grunn. Med allsidig bakgrunn fra jazz til rock leker bandmedlemmene fryktløst med sjangrene og oppnår sin helt egen stil som treffer bredt.

Jonas Høgseth - gitar & vokal, Sindre Klykken - bass & kor, Joachim Orvik - trommer & kor

Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists

Søken etter sann lykke. Det er den oversatte tittelen på orkesteret Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists sitt debutalbum fra 2013, en vidunderlig, metaforisk reise med frilynt «space»-jazz som fremkomstmiddel. Lyden av flakkende vintage tangentinstrumenter, drivende bass og trommer, diverse perkusjonsinstrumenter og en jublende skokk med tre- og messingblåsere i skjønn forening.

Både orkesterlederens velvalgte pseudonym, de språklige bildene, bandets musikalske mal, så vel som de fargerike og fantasifulle gevantene de ikler seg når de spiller sine konserter, sender kjapt tankene mot mesteren Sun Ra og hans Arkestra. Men man finner man også spor av annen, spirituell og søkende 60-tallsjazz, blant andre Pharoah Sanders. På mange måter kombinerer Dr. Kay & His Tone Scientists mange aspekter ved jazzen, det er kunstnerisk underfundig samtidig som det underholdende, det er viltert men også groovy og dansbart, fantasifullt og på samme tid virkelighetsnært. Intergalaktisk og jordnært.

Blant medlemmene i Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists finner man folk fra flere av Norges mest spennende og lovende jazz- og popband, som Mopti, Pixel og The Switch. Det ligger an til en fortryllende avslutning på årets Moldejazz i Teatret Vårt lørdag 18. juli kl 24.00.

Arthur Kay Piene (Dr. Kay) - moog, vokal, Harald Lassen - saksofon, Kasper Værnes - saksofon, André Roligheten - saksofon, Lars Frank - saksofon, Kristoffer Eikrem - trompet, Øyvind Brække - trombone, Tore Flatjord - trommer, perkusjon, Andreas Wildhagen - trommer, perkusjon, Adrian Myhr - bass


Moldejazz har tidligere lansert følgende artister til 2015-festivalen: Dee Dee Bridgewater & The New Orleans Jazz OrchestraRobert Plant And The Sensational Space ShiftersD'AngeloGregory PorterJack DeJohnette - Made In ChicagoThe Bad Plus Joshua RedmanTigranVijay Iyer TrioMarius NesetVeronica MaggioSly & Robbie meet Nils Petter MolværBjørn Alterhaug - Tiden leker og lerMøster! Kurt EllingKris DavisEspen Reinertsen & Trondheim JazzorkesterDriving MilesEmilie NicolasKrokofantSkruk & Oakland Interfaith Gospel Choir og Daniel Herskedal.

Billetter kan kjøpes digitalt gjennom Moldejazz sine nettsider fra kl. 10:00 26/3-15.

For ytterligere informasjon kontakt: Daglig leder i Moldejazz, Hans-Olav Solli - tlf 948 26 305.

Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP