Flere nyheter
Monkey-Plot_Jazzintro_foto-Thomas-Johannessen.jpg

Monkey Plot videre til Jazzintro-finalen

Fornøyd trio videre til finalen

Det var Monkey Plot som trakk det lengste strået da de møtte Morning has Occurred til duell under Vossa Jazz i den første av fire innledende runder av Jazzintro 2014. Trioen går dermed videre til Jazzintrofinalen på Moldejazz, og skal kjempe med tre andre band om tittelen Årets unge jazzmusikere 2014.

- Vi er overrasket og glade, sier Monkey Plot etter de fikk beskjeden om at de er finaleklare. 

Trioen som har jobbet sammen i fem år, ser dette som en bekreftelse på at det de gjør er bra, og sier dette er en god oppbygging mot innspillingen av en plate på sensommeren.  

Monkey Plot består av Christian Skår Winther (Ålesund) på gitar, Magnus Skavhaug Nergaard (Lier)på bass og Jan Martin Gismervik (Karmøy) på trommer.

Juryen forteller at det var to gode konserter i dag, og at både Monkey Plot og Morning has Occurred er band det skal bli spennende å følge med på videre. Monkey Plots særegne uttrykk bidro til å sende de videre til Jazzintro-finalen.

- De er veldig gode musikere alle tre, og samspillet var helt eksepsjonelt. Monkey Plot framsto modne og fokuserte, sier Øyvind Skjerven Larsen, juryleder og prosjektansvarlig i Norsk jazzforum.