Iva_Bittova.jpg

Iva Bittova.

Moldejazz gir mangfold i festivalsommeren

Publisert: 20.05.2014 - Sist oppdatert: 01.07.2014 12:40

Med komplett program på plass viser en opptelling at årets Moldejazz byr på 22 jazzgrupper som ikke er å finne på andre norske festivaler.

- Jeg er veldig kry over å kunne bidra til å øke mangfoldet i festivalsommeren, sier festivalsjef Anders Eriksson, og legger til at han tar forbehold om feiltelling.

- Med 26 konserter fordelt på 22 grupper som ikke blir å se eller høre på én eneste annen festival denne sommeren, slår Moldejazz et slag for diversiteten i den norske musikkfloraen.
moester-jpg-468.jpg

Verdenspremiere

Da Thomas Strønen og Ståle Storløkken fant ut at de ville sette sammen et helt nytt band, var ingen ting mer naturlig enn å legge premieren til Moldejazz.
- Festivalen har alltid vært svært viktig for meg musikalsk, sier Strønen. 

Om Reflections in Cosmo, som har blitt navnet på den nye supergruppa, kan Strønen røpe følgende:
- Ståle og jeg har jobba mye med helt fri musikk, men har også på andre kanter involvert oss i mange ulike sjangere. Med Reflections in Cosmo ønsker vi å gjøre noe som fortsatt er fritt, men noe mer låtstrukturert, og hva var vel da riktigere enn å hente inn Kjetil Møster og Hans Magnus "Snah" Ryan? spør Strønen retorisk. 
- To artister vi setter svært høyt, og som sammen har enorm erfaring fra alt fra pop og hip hop til det frieste av det frie.

Internasjonal snakkis

En av de store snakkisene i musikkverdenen det siste året har vært Stafano Bollani og Hamilton de Holandas ECM-utgivelse O Que Será. Den italienske pianisten og den brasilianske bandolim-virtuosen er klare for Teatret Vårt med sin særegne blanding av det barokke og det latinske. Etter konserten blir publikum geleidet opp i Storyville for en live remix av samme konsert - ved artist in residence Sidsel Endresen og Punkt-festival-duoen Jan Bang og Erik Honoré.
Lizz_Wright_Fellowshi.jpg

Lizz Wright er med i Terri Lyne Carringtons Mosaic

Spennende sammensetninger

- Det er også verdt å få med seg Tom Harrells Colors of a Dream. Som en trompetist med en utrolig mangfoldig og førti år lang karriere bak seg, står han fortsatt fram som en som greier å fornye seg og å være helt på topp i jazzen. Han har med seg et helt spesielt band bestående av framtredende musikere fra de yngre, amerikanske jazz-generasjoner, deriblant bassist og vokalist Esperanza Spalding, forteller festivalsjef Eriksson.

- Noe av det samme kan sies om Terri Lyne Carringtons seineste prosjekt Mosaic. Hun har med seg noen utrolig spennende musikere, deriblant vokalist Lizz Wright og trompetist Ingrid Jensen.
Swedish_azz_by_Stanislav_Milojkovic.jpg

Foto: Stanislav Milojkovic

Radbrekking og tradisjon

Blant de mange ulike gruppene som blir å oppleve under årets festival, må også den tsjekkiske vokalisten og fiolinisten Iva Bittovas prosjekt Eviyan navnes. I følge Eriksson er denne trioen en skjellsettende affære live. I Molde utvider de også til kvartett i det de tar med seg den indiske tabla-mesteren Sandeep Das.

- Til slutt vil jeg også trekke fram en utrolig morsom, energisk og kreativ gruppe, sier Eriksson. - Swedish Azz er en kvartett som gjør fandenivoldske og lekne tolkninger av den svenske vise- og jazztradisjonen.

Årets Moldejazz er kort sagt et overflødighetshorn av unike artister og sammensetninger. Les mer om de 22 unike jazzgruppene og resten av programmet på Moldejazz.no.

For spørsmål og ytterligere informasjon, ta kontakt med festivalsjef Anders Eriksson på anders.eriksson@moldejazz.no eller tlf. 91606060.

Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP