Smaamonsterjazz_Camilla_Gruenewald.jpg

Foto: Camilla Grünewald

barnaZmoldejazz - vi satser på de små

Publisert: 11.06.2014 - Sist oppdatert: 01.07.2014 12:32

Moldejazz fortsetter satsningen på jazz for barn. I år skal festivalen også presentere et bestillingsverk med støtte fra Norsk kulturråd; Monsterjazz av Karl Seglem. 

- Jeg vil gjerne takke Norsk kulturråd for å gi meg muligheten til å utvikle Monsterjazz, sier Seglem.
- Dermed er de med på å sikre framtida for norsk jazz. Norske festivaler ligger helt i front på å inkludere barn i festivalen, og slik bidra til å øke musikkglede og spillelyst hos de små. Når det gjelder musikk, kan barna vanskelig for tidlig krøkes.
Lydrommet_4__Evelina_Dembacke.jpg

Lydrommet med Parallax

I Monsterjazz utfordrer Karl Seglem seg selv, sine medmusikanter, og et så vel lyttende som deltakende publikum - og ingen vet, når, hvordan og på hvilken måte det vil utspille seg. Musikk, ord og tekstinnslag i ulike former improviseres fram der og da. Det hele illustrert av Gunvor Rasmussen som skal tegne monstre underveis, med blekk, akvarell og projektor som sine instrumenter.

På Plassen er det duka for jazz for hele familien fra onsdag til lørdag. I tillegg til Karl Seglems Monsterjazz, kan store og små glede seg over den akustiske trioen Parallax som i samarbeid med lyskunstneren Evelina Dembacke åpner opp for en delvis improvisert ferd inn i en mystisk verden av klang og lys.

ekornes_Hallgeir_Hove.jpg

Dessuten er det klart for trommeslager Kenneth Sivertsen som i forestillingen Kenneth i hundre har med seg ulike rytmeinstrumenter fra alle verdens hjørner. Blant annet en over hundre år gammel tromme som han bruker like naturlig som elektroniske duppeditter som har kommet til det siste tiåret. Slik forteller Ekornes at tida og utviklinga går stadig fortere, men at tradisjonen og musikken er tidløs.

Monsterjazz går av stabelen i Teatret Vårt på Plassen torsdag 17. og fredag 18. juli kl. 12.00. Lydrommet med Parallax kan du oppleve i Storyville onsdag 16. juli kl. 12, og Kenneth i hundre dundrer løs i Teatret Vårt lørdag 19. juli kl. 12.

barnazmoldejazz_mod.jpg

Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP