Mandarinsaft.jpg

barnaZmoldejazz 2015!

Publisert: 12.05.2015 - Sist oppdatert: 12.05.2015 12:40

"TRE", "Afropeisk reise", "Mandarinsaft - i verdens hemmelige hage" og Gullfrosken til barnaZmoldejazz 

Siden 2012 har Moldejazz presentert sitt barneprogram under navnet barnaZmoldejazz. Med denne vignetten ønsker Moldejazz markere at man tar barna som publikum på alvor i like stor grad som det voksne publikummet. Det betyr et program med høy kvalitet og stor bredde som i mange tilfeller også passer like godt for voksne. BarnaZmoldejazz har stort sett har vært utsolgt hvert år, noe som vitner om at satsningen har vært riktig. For 2015-festivalen har programkomiteen for Moldejazz i samarbeid med Tone Martinsen satt sammen et variert og spennende program som vil gå kl 12:30 onsdag til fredag i Storyville og lørdag i Teatret Vårt.

TRE - onsdag 15.juli, Storyville kl 12:30

Alle har et forhold til tre.

Det kan være noe som vokser i hagen din.

Det kan være kjempegammelt.

Det kan også være et tall.

Det kan deles opp.
Tre er en konsert med slagverk og lyder fra naturen.

I 2012 ble fem lindetrær felt ved Eidsvollsbygningen. Trærne er nå omgjort til slagverkinstrumenter av trekunsteren Trond Solberg. Disse skaper rammen for forestillingen TRE.

Medvirkende er slagverkerne Eirik Raude, Markus Hernes og Jonas Barstein.


AFROPEISK REISE - torsdag 16.juli, Storyville kl.12:30

Den norskafrikanske kulturgruppen Queendom har siden 1999 produsert kritikerroste sceneshow og konserter. Nå har de for første gang laget en konsert for hele familien og kommer til Molde med konsert for barn: "Queendom - en afropeisk reise". Konserten er som gruppen: mange ting på en og samme tid. Musikken er glad og trist, fast og fri, afrikansk og europeisk. Ved å gjendikte utvalgte låttekster til norsk og å sette låtene inn i en tematisk ramme, inviterer vi barna inn i gruppas "afropeiske" verden. Prosjektet er testet ut på en to ukers turné i Oppland, til stor begeistring for barn og voksne, før de nå kommer til barnaZmoldejazz.

Publikum får en drivende multimedial konsertopplevelse med impulser fra Nigeria, Uganda, Mali og Norge. Med på scenen er musikere med erfaring fra en rekke improvisasjonsbaserte sjangere, blant annet soul, jazz, blues, afrobeat, highlife og reggae. Forestillingen passer for barn fra 4 år og oppover.

Monica Ifejilika - vokal, Asta Busingye Lydersen - vokal,Lasse Weeden - bass,André Viervoll - tangenter,Eirik Askerøi - gitar og Sidiki Camara - ngoni/perkusjon.


Mandarinsaft - i verdens hemmelige hage - fredag 17.juli, Storyville kl.12:30

Mandarinsaft fra Trondheim spiller musikk for store og små barn i alle aldre. Den første plata, som kom ut i juni 2011, fikk tittelen "Mandarinsaft" og var dedisert til en gruppe barn i en barnehage i Trondheim. Nå har bandet gitt ut en splitter ny plate, kalt "Mandarinsaft - i verdens hemmelige hage", og turnerer med den; Mandarinsaft tar med barn og voksne på en reise inn i en musikalsk hage, fylt med fantasi og glede. I den hemmelige hagen finnes det et tre som apekatten klatrer i hver dag, og oppi treet kan han drømme seg bort og fantasere om alle mulige slags ting. Låtene omhandler tema som er viktige for de yngste: humor, lek, relasjoner og følelser.

Gruppa består av Bendik Ulla fra Molde og Even Moen Jenssen. I tillegg til disse blir Espen Bjarnar - også fra Molde - med til barnaZmoldejazz.


GULLFROSKEN - lørdag 18.juli, Teatret Vårt kl 12:30

I forestillingen «Gullfrosken» møter vi en liten frosk som bor innerst i regnskogen sammen med moren sin. En dag samler ordføreren det store froskerådet til et møte: Kongen i landet hugger ned regnskogen og er i ferd med å ødelegge livet der. Den lille gullfrosken får det ærefulle oppdraget å stanse kongen, slik at dyrene får skogen sin tilbake. Målet med «Gullfrosken» er å skape en teaterkonsert for barn i alderen 5-10 år med fokus på miljøspørsmål. Forestillingen plasseres innenfor en helt ny sjanger for barneteater kalt «den fabelfaktiske fortellingen» der fakta om naturen blandes med fabler og eventyr. I «Gullfrosken» møter publikum Gullfrosken fra Panama som det i dag kun finnes få eksemplarer av i regnskogen. Forestillingen setter spørsmål ved menneskets ansvar ovenfor naturen og hvorfor vi bør ta vare på den.

Tone Åse - vokal og tangenter, Bergmund Skaslien - strykeinstrumenter & diverse, Andreas Medbø Thoresen - skuespiller.

Moldejazz har tidligere lansert følgende artister til 2015-festivalen: Dee Dee Bridgewater & The New Orleans Jazz OrchestraRobert Plant And The Sensational Space ShiftersD'AngeloGregory PorterJack DeJohnette - Made In ChicagoThe Bad Plus Joshua RedmanTigranVijay Iyer TrioMarius NesetVeronica MaggioSly & Robbie meet Nils Petter MolværBjørn Alterhaug - Tiden leker og lerMøster! Kurt EllingKris DavisEspen Reinertsen & Trondheim JazzorkesterDriving MilesEmilie NicolasKrokofantSkruk & Oakland Interfaith Gospel Choir (to første konserter utsolgt!), Daniel HerskedalRed HotOle BørudProviant AudioMaya VikJosahMiss TatiDr Kay And His Interstellar Tone ScientistsYtre Suløens Jass-Ensemble og Mella & FriendsI tillegg vil Artist In Residence Mats Gustafsson gjøre følgende prosjekter: Fire! Orchestra, Stetson & Gustafsson, The Thing feat James Blood Ulmer, Petter Northug Tribute Unit - New Instruments In Jazz And Sports, Breake of Day - Daybreak of - Day of Break og Gustafsson Solo.

Billetter kan kjøpes digitalt gjennom Moldejazz sine nettsider fra kl. 13:00 12/5-15.

For ytterligere informasjon kontakt: Daglig leder i Moldejazz, Hans-Olav Solli - tlf 948 26 305.

Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP