Larsen_og_Stroemdahl_2.jpg

Avvikere til Moldejazz

Tekst: Pål Buset / Foto: Pål Buset
Publisert: 27.06.2014 - Sist oppdatert: 06.07.2014 02:27

Jon Larsen og Terje Strømdahl om piggsvinet fra Skinkebekk


I Willie Nickersons egg møter du et gult piggsvin fra Skinkebekk, en spåkone, en gjerrig festivalsjef og et utall andre mer eller mindre eksentre skikkelser. Et eventyr for voksne om de som faller utenfor minoritetene - avvikerne.

Det er tydelig at Terje Strømdahl og Jon Larsen har funnet tonen.
- Jeg falt for manuset med en gang, sier Strømdahl. - Dessuten beundrer jeg Jon Larsen. Han har vært en musiker jeg har fulgt gjennom hele karrieren. Klart jeg ville jobbe med ham.

Jon Larsen nærer også beundring for Strømdahl og gir uttrykk for at valget ikke akkurat var vanskelig.
- Det var ikke annet enn naturlig å ta kontakt med Strømdahl. Han er jo en vanvittig morsom fyr, også gjør han noen utrolige karakterer. Da ungene mine var små var Strømdahls Roal Dahl-tolkninger fast underholdning i bilden.

Stjernelag

Festivalsjef Anders Eriksson i Moldejazz, fikk ideen om å sette opp Willie Nickerson's egg etter å ha lest en bejaende anmeldelse på Side 2 av CD-utgaven. Der skrev Tor Hammerø at "å bli invitert inn i det utrolige universet til Larsen - et sted mellom Zappa, Django, Dali, rock, jazz og litteratur - er intet mindre enn en utrolig morsom og annerledes opplevelse."

Albumet ble spilt inn i Los Angeles og med flere sentrale musikere fra Frank Zappas The Mothers of Invention. Nå har de også latt seg lokke til Moldejazz.
- Selvfølgelig lettere absurd at disse gutta, som ikke har satt sin fot på europeisk jord etter Zappas død, villig vekk flyr til norge for å akkompagnere et hørespill om et piggsvin, og det att på til på norsk, ler Larsen.

Til Molde kommer Tommy Mars og Arthur Barrow (begge fra Mothers of Invention), Arild Andersen, Håkon Mjåset Johansen, Rob Waring og Jon Larsen. Terje Strømdahl leser.
Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP