Kristoffer_Eikrem_by_Jan_Tore_Eriksen.JPG

Kristoffer Eikrem Foto: Jan Tore Eriksen

Shells Jazzstipend 2015 til Kristoffer Eikrem

Publisert: 13.07.2015 - Sist oppdatert: 13.07.2015 17:12

Juryen begrunner dette med: «Noe av det som kjennetegner mange av de mest interessante yngre jazzmusikerne i Norge i dag, er at de virker å ha en åpen og inkluderende holdning til musikalske uttrykk, en kunnskap og en kjærlighet til det tradisjonelle i kombinasjon med en vilje til utforsking og eksperimentering, og en musikalsk iderikdom samt instrumentell ferdighet til å kunne sette dem ut i livet. Med dette som utgangspunkt ligger mye til rette for å kunne lage spennende og sjangeroverskridende musikk.

Kristoffer Eikrem er et utmerket eksempel på dette. Som trompetist, komponist og disc jockey har han i løpet av relativt få år klart å satte preg på norsk musikkliv innen et bredt spekter av uttrykk, i akustisk-baserte så vel som elektriskbaserte settinger, men også gjerne i kombinasjon; han har spilt intens, klangsterk og flytende cooljazz-inspirert musikk i duo med pianisten Kjetil Jerve; frisk, dynamisk og melodisk sikker hypermoderne jazz med kvintetten Mopti; vilter, jublende, fargerik og gledespredende galskap som del av orkesteret Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists. Hans klare trompettone har vært å høre i den disco-influert elektronikaen til Mathias Stubø, og han har samarbeidet med rapperen Ivan Ave.

Kristoffer Eikrem er født i Molde men har i senere tid bodd i Oslo, hvor han har studert ved Norges Musikkhøgskole. Herfra har han også hatt meste sitt musikalske virke, og han har turnert i Europa, Asia og Sør-Afrika, så vel som i Norge. Eikrem har med de ulike prosjektene han har tatt del i vist en allsidighet og vilje til å prøve ut nye ting, samtidig som hans musikalske personlighet, både som komponist og som musiker, har vært tydelig i hver instans.»

Shellstipendet deles  annet hvert år som Jazztipend under Jazzfestivalen i Molde, og annet hvert år under operafestukene i Kristiansund som et Musikkteaterstipend.  Stipendet er på 50.000 kroner, og prisvinneren får også sette opp egen konsert på neste års festival.

For ytterligere informasjon kontakt:

Daglig leder i Moldejazz, Hans-Olav Solli - tlf 948 26 305.

Kommunikasjonssjef i Shell, Kitty Eide - tlf 415 03 540

Del: 
Logo: Instagram Instagram #moldejazz
Logo: Spotify Spotify
Logo: Spotify WiMP