Flere nyheter
Terri_Lyne_Carringtons_Mosaic_Project_Moldejazz_2014.jpg
Terri Lyne Carrington's  Mosaic Project i Bjørnsonhuset fredag 18/7 2014. Foto: Moldejazz

Gode publikumstall og flotte anmeldelser for Moldejazz

Moldejazz 2014 har et publikumstall på 26 200 på billetterte konserter. Moldejazz har ligget stabilt midt på 20-tallet i mange år, med noen topper. I 2002 bidro Paul Simon til en rekord for Moldejazz med et publikum på 36 000.


I 2014 har konserter med nye jazzheadlinere som f. eks Grammy-vinnerne "Snarky Puppy", vært fullstappet og hatt et stort innslag av unge mennesker i publikum. Quincy Jones-yndlingen Alfredo Rodrigues med kvintett, Ellen Andrea Wang og superduoen Bollani og Holanda inkludert Sidsel Endresens remix av samme konsert var andre jazz-høydepunkt som trakk fulle hus på årets Modejazz. Det ble presentert i alt 22 jazz-konstellasjoner som ikke spiller på andre norske festivaler i sommer. Det har vært overveiende gode anmeldelser med høye terningkast, og vi gleder oss over det sammen med artistene.

Det ble også skapt nordisk soul- og hiphophistorie på Moldejazz da Bernhoft og Timbuktu møttes på scenen på Romsdalsmuséet og spilte 6 låter sammen. Scenemøtet var planlagt, og de øvet sammen da Bernhoft satt på med Timbuktus turnébuss fra Helsingborg opp til Molde. Til tross for høljeregn under begge utekonsertene på muséet ble billettsalgtet faktisk noen få billetter høyere enn i fjor.

Karl Seglems bestillingsverk for barn "Monsterjazz", resulterte i 2 utsolgte konserter. Verket var finansiert av Norsk kulturråd.


Vi takker for i år med denne morsomme videoen av Terje Strømdal som var en del av det lett selvbiografiske eventyret for voksne, "Willie Nickerson's Egg".

Se og hørTerje om å være sufflør for Artist in Residence Sidsel Endresen ;)