Søk:
LIVE: Marius Neset Golden Xplosion
Marius-Neset.jpg
18. oktober 2011
På forhånd hadde jeg pekt meg ut konserten med Marius Neset Golden som en festivalfavoritt. Det ble en annerledes konsert enn jeg hadde sett for meg.


Marius Neset er allerede kjent for jazzpublikumet. Først og fremst som medlem i Jazzkamikaze, men nå også som vinner av JazZtipendiatet. Lørdag kveld stilte saksofonisten i Alexandrakjelleren med et band bestående av Nick Ramm på tangenter, bassist Jasper Høiby og trommeslager Anton Eger. Neset har titulert prosjektet Golden Xplosion, og de har allerede rukket å gi ut en plate med samme tittel.

Konserten begynner med en nydelig duett mellom saksonfon og piano. Med tanke på gårsdagens grusomme hendelser syns jeg det er en passende måte å åpne på. Det er rørende og vakkert.

Inntrykket mitt er at Neset med Golden Xplosion får uttrykke sin egen musikalske stil i mye større grad enn med Jazzkamikaze. For der sistnevnte på de seneste platene har beveget seg mot et mer popinspirert uttrykk, trives Golden Xplosion godt innenfor sjangeren flinkisjazz.
Fokuset ligger på rare taktarter og kompliserte melodier. Av og til blir det kanskje litt for teknisk.

Det var en god konsert. Marius Neset er en fantastisk låtskriver og saksofonist, og fortjener en ramme og omstendigheter som ikke er preget av utenomliggende hendelser.

Thomas Skuggevik





blog comments powered by Disqus


Utskriftvennlig versjon Del denne side