Søk:
Verdenspremiere i Molde!
Chick_Corea0x62X526x345.jpg
Onsdag 27. okt. 2010 er det klart for storkonsert i Bjørnsonhuset i Molde når pianolegenden Chick Corea og Trondheim Jazzorkester har verdenspremiere på en nyarrangert versjon av den såkalte mirakelkonserten som ble fremført under Moldejazz i 2000. Det er 10-årsjubileum for konsertbegivenheten som ble utgitt på plate i 2005 og har vært satt opp i New York og Tokyo. Konserten er et samarbeid mellom Midtnorsk jazzsenter, Moldejazz og Storyville Jazz Club og er en del av Moldejazz sin markering av 50-årsjubileet i år.

Stjernepianisten Chick Corea har gjestet Moldejazz en rekke ganger, senest i duett med Gary Burton i 2007 hvor de to spilte for to utsolgte Bjørnsonhus til strålende mottagelse fra publikum og kritikere. Chick Corea har gjennom årene blitt litt av en Moldejazzvenn og han har gitt festivalen svært rosende omtale både i media og fra scenen. Chick Coreas forhold til Moldejazz ble ikke minst befestet da han som en del av oppdraget som ”Artist in Residence” i 2000 gjorde ”mirakelkonserten” sammen med det som inntil da het Konsen Big Band, men som ble omdøpt til Trondheim Jazzorkester.

For dem er det knapt noen bedre måte å feire 10-års navnedag på enn nettopp en reprise på den fantastiske Moldejazz-produksjonen med Chick Corea på plass som solist og med Erlend Skomsvoll som dirigent og arrangør. Besetningen for øvrig er også som opprinnelig i 2000 og som den var på CD-en "Live in Molde" (2005). Produksjonen gikk sin seiersgang på norske konserthusscener i regi av Rikskonsertene i 2001.

Norsk Jazzforum sendte produksjonen til verdens største jazzkonferanse i New York (IAJE) i jan 2006 der 3000 forbausede amerikanere og fagfolk ga stående ovasjoner. Denne konserten førte også med seg en invitasjon til Tokyo Jazz Festival i sept 2006. Her møtte produksjonen 5000 entusiastiske publikummere og konserten var gjenstand for nasjonal tv-sending. Både før etter og parallelt med dette har Trondheim Jazzorkester markert seg i det internasjonale jazzliv med samarbeid med sterke norske og internasjonale kunstnere som: Pat Metheny, Joshua Redman, Terje Rypdal, Jon Balke, Eirik Hegdal, Kobert, Kim Myhr, Magic Pocket, Ståle Storløkken, Motorpsycho, TrondheimSolistene, m fl.

At det er en eksklusiv premiere man kan oppleve i Molde 27. okt understrekes av at dette er første konsert i en skandinavisk miniturne hvor Trondheim, Umeå, Stockholm og Oslo er de påfølgende stoppestedene.


Billetter er i salg via Posten, Billettservice tel 815 33 133, www.billettservice.no fra lørdag 25. sept. Kl 09.00. Gå til billettbestilling her.

For ytterligere informasjon kontakt:

Moldejazz v/ Markeds- og sponsorsjef Hans-Olav Solli – mob. 94 82 63 05
Midtnorsk Jazzsenter v/ daglig leder Bjørn Willadsen – mob 41 54 20 95Utskriftvennlig versjon Del denne side